PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Roman Gancarczyk

Roman Gancarczyk
URODZONY: 17 marzec 1964, Myślenice
Filmografia
 AKTOR (23)
2018
Szczęście
2018
Twarz
2016
Szczęście świata
Profesor UJ
2014
Pani z przedszkola
notariusz Skóra
2013
Drogówka
Grzegorczyk
2013
Mazurek
Marek, mąż Urszuli
2013
Mój biegun
Lekarz w Gdańsku
2012
Dziadek Piaskowiec
2012
Tomasz i Maria
2012
Errata
młynarz
2010
Skrzydlate świnie
Ksiądz
2010
Mistyfikacja
Szef recepcji
2010
Nie ten człowiek
Właściciel sklepu akwarystycznego
2008
33 sceny z życia
Krzysiek, brat Julii
2007
Ważki
Ojciec Toli
2004
Ono
mężczyzna na klatce schodowej
2004
Mój Nikifor
Marian Włosiński
2003
Pogoda na jutro
Brat Wojciech
2003
Koniec wakacji
Cezary, brat Anny
2000
Szczęśliwy człowiek
"Rudy", kolega Jana z klasy
1996
Gdzie jesteś Święty Mikołaju?
Jurek, tata Ani
1995
Daleko od siebie
Piotr
1994
Śmierć jak kromka chleba
Putek
Opis
Absolwent krakowskiej PWST. Od 1993 współpracuje z krakowskim Teatrem Starym.
Aktor zadebiutował w 1987 roku w przedstawieniu „Wracaj natychmiast Jimmy Dean, Jimmy Dean”. Pracował także w Teatrze im. Stefana Jaracza w Łodzi oraz w krakowskim Teatrze Ludowym. Zagrał m.in. w „Śmierć jak kromka chleba” Kazimierza Kutza.
SP
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll