PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
WYDARZENIA
  12.04.2018
Znamy już szczegółowy plan Film the Book. Wydarzenie rozpocznie się 19 kwietnia o 10:00 panelem dyskusyjnym pt. „Dobre praktyki współpracy wydawców z producentami, czyli jak skutecznie nabyć prawa do bestselleru”.
Film the Book to projekt, który ma połączyć świat wydawców ze światem filmowców. Pilotażowa edycja wydarzenia odbędzie się 19 kwietnia w warszawskim Kinie Kultura.

Plan wydarzenia:
•    10:00 – 10:15 (15 min)
Przywitanie gości, wprowadzenie

•    10:15 – 11:15 (60 min)
Panel dyskusyjny „Dobre praktyki współpracy wydawców z producentami, czyli jak skutecznie nabyć prawa do bestselleru”
Goście: Ewa Bolińska-Gostkowska - Redaktor, Foreign Rights Manager (Wydawnictwo Znak); Elżbieta Kalinowska – Dyrektor ds. Wydawniczych (Grupa Wydawnicza Foksal).

•    11:15 – 11:30  (15 min)
przerwa kawowa

•    11:30 – 13:00 (90 min)
„Case study Praca nad adaptacją w praktyce, czyli jak z sukcesem zamienić słowo na obraz”
Goście: Jarosław Sawko, Damian Nenow, Katarzyna Jarzyna"Jeszcze dzień życia" (Platige Films); Wojciech Stuchlik, Magdalena Nieć, Mariusz Palej"Za niebieskimi drzwiami" (TFP).

•    13:00 – 13:30 (30 min)
przerwa lunchowa

•    13:30 – 14:30 (60 min)
Sesja pitchingowa, część I

•    14:30 – 14:45 (15 min)
przerwa kawowa

•    14:45 – 15:45 (60 min)
Sesja pitchingowa, część II

•    Zamknięcie wydarzenia, zaproszenie do spotkań
 
•    16:00 – 17:00 (60 min)
Spotkania one-to-one przy stolikach

Gospodarzami eventu są Justyna Sobolewska i Błażej Hrapkowicz. Wydarzenie kierowane jest do producentów, scenarzystów, reżyserów, wydawców, agentów literackich i pisarzy. Zapraszamy również przedstawicieli mediów. Zapisy na wydarzenie kończą się już w najbliższy piątek, 13 kwietnia. Zgłoszenia należy wysyłać pod adres mailowy: info@mwfc.pl.

Organizatorem Film the Book jest Mazovia Warsaw Film Commission działający w ramach Mazowieckiego Instytutu Kultury. Partnerami wydarzenia są Krajowa Izba Producentów Audiowizualnych oraz Stowarzyszenie Filmowców Polskich.

Wszelkich informacji udziela Ada Bogdziewicz: a.bogdziewicz@mwfc.pl, tel. 22 586 42 58.


AK
Mazovia Warsaw Film Commission
Ostatnia aktualizacja:  12.04.2018
Zobacz również
Trwają Animocje
„Zimna wojna” Pawła Pawlikowskiego w Konkursie Głównym w Cannes
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll