PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Włodzimierz Matuszewski

Włodzimierz Matuszewski
URODZONY: 22 styczeń 1952, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (23)
2008
Król i królik
Scenariusz
2000
Cicha noc
Scenariusz
1995
Narodziny
Scenariusz
1991
Nieustraszeni pogromcy duchów
Scenariusz
1991
Nauczyciel tańca
Scenariusz
1990
Krecia robota
Scenariusz
1990
2 koty i 1 pies: Złota rybka
Scenariusz
1990
Łowy
Scenariusz
1989
Rekord
Scenariusz
1988
Witaminki
Scenariusz
1988
Królewski płaszcz
Scenariusz
1988
Ucieczka
Scenariusz
1987
Rozwiązanie
Scenariusz
1984
Złote ziarenko
Scenariusz
1983
Władca wydm
Scenariusz
1983
Rola
Scenariusz
1982
Sezon ogórkowy
Scenariusz
1982
Budyniowe gaje
Scenariusz
1982
Gwiazdka z nieba
Scenariusz
1982
Łatwizna
Scenariusz
1981
Pax vincit
Scenariusz
1980
Demon dobra
Scenariusz
1976
W samolocie
Scenariusz
 PRODUKCJA (13)
2016
Tydzień z Mami Fatale
Producent
2013
Łaźnia
Producent
2011
Dłonie
Producent
2008
Warzywniak 360 ST.
Producent wykonawczy
2007
Krasicki reaktywacja
Producent wykonawczy
2006
Syn gwiazd
Producent
2006
Warzywniak, 360 st.
Producent wykonawczy
2006
Wszystko co chcielibyście wiedzieć o kapuście, ale baliście się zapytać
Producent wykonawczy
2005
Mano
Producent wykonawczy
2004
Zawodowiec
Producent
2001
Tryumf Pana Kleksa
Producent
2001
Wyspa R.O.
Producent
2001
Ślub krawca
Producent
 AKTOR (1)
1995
Narodziny
(głos)
Opis
Producent i scenarzysta filmów animowanych. Dyrektor Studia Miniatur Filmowych w Warszawie.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll