PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Krzysztof Wierzbicki
URODZONY: 03 październik 1942, Małszyce
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (61)
2016
Jonasz w brzuchu Lewiatana
Reżyser
2012
Cooper – król życia
Reżyser
2009
Europa Normana Daviesa
Reżyser
2006
Na Piwnej
Reżyser
2004
Gadające głowy II
Reżyser
2002
Wrocław. Imiona miasta
Reżyser
2001
Porwanie Bohdana
Reżyser
2001
Trudny rok
Reżyser
2000
Horoskop
Reżyser
1999
Kieślowski i jego "Amator"
Reżyser
1999
Kryptonim Amerykan
Reżyser
1998
Historia Normana Daviesa
Reżyser
1998
Tony Halik opisuje świat
Reżyser
1998
Dlaczego Zamość...
Współpraca
1997
Prawdziwa historia guźca
Reżyser
1997
Biznesmen i kloszard
Reżyser
1995
I'm so-so...
Reżyser
1995
Krzysztof Kieślowski: I'm so so...
Reżyser
1995
Szkoła dla orłów
Reżyser
1995
100 lat w kinie
Współpraca
1994
Powstanie Warszawskie 1944
Współpraca
1993
Trwoga
Współpraca
1991
Papierowe małżeństwo
Asystent reżysera
1990
Las Katyński
I Asystent reżysera, II Reżyser
1986
Ta nasza młodość...
Współpraca
1984
Trzeci sprawiedliwy
Reżyser
1982
Korzystaj z dnia
Reżyser
1982
U stóp Góry Pięciu Skarbów
Reżyser
1982
Bulgot
Współpraca
1982
Magister Półchłopek
Współpraca
1981
Złoto Ballartu
Reżyser
1981
Pierwszy egzamin
Reżyser
1981
Kamienny świat afrykańskiego Jowisza
Reżyser
1980
Urok węża
Reżyser
1980
Trzy stolice Brazylii
Reżyser
1980
Dialogi klubowe
Reżyser
1980
W rytmie samby
Reżyser
1980
Dworzec
Współpraca
1980
Gadające głowy
Współpraca
1979
Wizyta profesora
Reżyser
1979
Polski węgiel
Reżyser
1979
Być górnikiem
Reżyser
1979
Pejzaże Senegalu
Reżyser
1979
RSW prasa
Reżyser
1979
Jan Paweł II na Monte Cassino
Reżyser
1979
Amator
Współpraca
1978
Spacer po Pekinie
Reżyser
1978
Życie codzienne nad rzeką Kabul
Reżyser
1978
Siedem kobiet w różnym wieku
Współpraca
1977
Pingwiny i sąsiedzi
Reżyser
1977
W cieniu meczetów Lahore
Reżyser
1977
Rebus
I Asystent reżysera, II Reżyser
1977
Zapada czas
Współpraca
1976
Spokój (TV)
I Asystent reżysera, II Reżyser
1976
Klaps
Współpraca
1976
Mikrofon dla wszystkich
Współpraca
1975
W tym miejscu...
I Asystent reżysera, II Reżyser
1975
Ławka
Współpraca
1974
Drukarz
Współpraca
1974
Pierwsza miłość
Współpraca
1971
Ziemia
Współpraca
 SCENARIUSZ (27)
2016
Jonasz w brzuchu Lewiatana
Scenariusz
2012
Cooper – król życia
Scenariusz
2012
Niezależna Republika Samosiuk
Opieka artystyczna
2009
Europa Normana Daviesa
Scenariusz
2006
Na Piwnej
Scenariusz
2004
Gadające głowy II
Scenariusz
2002
Wrocław. Imiona miasta
Scenariusz
2001
Porwanie Bohdana
Scenariusz
2001
Trudny rok
Scenariusz
2000
Horoskop
Scenariusz
1999
Kieślowski i jego "Amator"
Scenariusz
1999
Kryptonim Amerykan
Scenariusz
1998
Saragossa
Scenariusz
1998
Tony Halik opisuje świat
Scenariusz
1997
Prawdziwa historia guźca
Scenariusz
1997
Biznesmen i kloszard
Scenariusz
1995
Krzysztof Kieślowski: I'm so so...
Scenariusz
1995
Szkoła dla orłów
Scenariusz
1994
Powstanie Warszawskie 1944
Scenariusz
1982
Korzystaj z dnia
Scenariusz
1981
Pierwszy egzamin
Scenariusz
1981
Kamienny świat afrykańskiego Jowisza
Scenariusz
1980
Dialogi klubowe
Scenariusz
1979
RSW prasa
Scenariusz
1979
Być górnikiem
Scenariusz
1979
Polski węgiel
Scenariusz
1979
Jan Paweł II na Monte Cassino
Scenariusz
 ZDJĘCIA (5)
1982
U stóp Góry Pięciu Skarbów
Realizator, reżyser światła
1982
Magister Półchłopek
Realizator, reżyser światła
1980
Trzy stolice Brazylii
Realizator, reżyser światła
1978
Życie codzienne nad rzeką Kabul
Realizator, reżyser światła
1977
W cieniu meczetów Lahore
Realizator, reżyser światła
 AKTOR (2)
2012
Lato w mieście
Parkingowy
1976
Spokój (TV)
Urzędnik
 PRODUKCJA (2)
1977
Z punktu widzenia nocnego portiera
Współpraca produkcyjna
1974
Olimpijczycy
Kierownik produkcji
 DŹWIĘK (1)
1974
Dzień dobry Warszawo
Dźwięk
Opis
Twórca filmów dokumentalnych. Wspólpracownik |Krzysztofa Kieślowskiego przy jego wczesnych filmach.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll