PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Antonio Banderas

Antonio Banderas
URODZONY: 10 sierpień 1960, Málaga
Filmografia
 AKTOR (41)
2017
Strzelaj i wiej
Turk Henry
2015
33
Mario Sepulveda
2015
Spongebob: na suchym lądzie
Pirat Burger-Beard
2014
Niezniszczalni 3
Galgo
2013
Przelotni kochankowie
León
2013
Rysiek lwie serce
Sir Clorex (głos)
2013
Maczeta zabija
2012
Ruby Sparks
Mort
2011
Ścigana
Rodrigo
2011
Skóra, w której żyję
Robert Ledgard
2011
Kot w butach 3D
Kot w butach (głos)
2011
Czarne złoto
Emir Nesib
2010
Shrek Forever
Kot w butach (głos)
2010
Poznasz przystojnego bruneta
Greg Clemente
2008
Niewinna
Ralph
2008
Centralne biuro uwodzenia
Tommy Lucero / Martinez
2007
Shrek Trzeci
Kot w butach (głos)
2005
Legenda Zorro
Don Alejandro de la Vega / Zorro
2004
Shrek 2
Kot w butach (głos)
2003
Pancho Villa we własnej osobie
Pancho Villa
2003
Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2
El Mariachi
2003
Mali agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd
Gregorio Cortez
2002
Ballistic
Jeremiah Ecks
2002
Mali agenci 2: Wyspa marzeń
Gregorio Cortez
2002
Frida
David Siqueiros
2002
Femme Fatale
Nicolas Bardo
2001
Grzeszna miłość
Luis Antonio Vargas
2001
Mali agenci
Gregorio Cortez
2001
Pytanie do Boga
Ojciec Matt Gutierrez
1999
Kumpel do bicia
Cesar Dominguez
1998
Maska Zorro
Alejandro Murrieta / Zorro
1996
Evita
Ché
1995
Cztery pokoje
Mąż (nowela "The Misbehavers")
1994
Wywiad z wampirem
Armand
1993
Dom dusz
Pedro Tercero García
1993
Filadelfia
Miguel Alvarez
1992
Królowie Mambo
Nestor Castillo
1990
Zwiąż mnie
Ricky
1988
Kobiety na skraju załamania nerwowego
Carlos
1987
Prawo pożądania
Antonio Benitez
1986
Matador
Angel
 PRODUKCJA (3)
2013
Rysiek lwie serce
Producent
2009
Dama i śmierć
Producent
2008
Ryś i spółka
Producent
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll