PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Piotr Śliwiński

Piotr Śliwiński
URODZONY: 26 maj 1949, Biskupiec
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (133)
2018
Dni przemiany
Producent
2013
Sposób na kryzys
Producent
2010
Tadeusz.Kantor@Europa.pl
Producent
2007
Rozwód po albańsku
Producent
2007
A gdyby tak się stało
Producent
2006
Portret ze świątkiem w tle
Producent
2006
Rok w puszczy
Producent
2006
Apteka "Pod orłem"
Producent
2006
Apteka Pod Orłem
Producent
2006
Rok w puszczy
Kierownik produkcji
2005
Syberyjski przewodnik
Producent
2004
Niekończący się sen
Producent
2004
Dzieciństwo w cieniu śmierci
Producent
2002
Himilsbach. Prawdy, bujdy, czarne dziury
Producent
2002
Zaczęło się w Krakowie, czyli utracona szansa Krakowskiej Szkoły Filmowej
Producent
2002
O czym marzą tygrysy
Producent
2002
Dzieci rewolucji
Producent
2002
Zaczęło się w Krakowie, czyli utracona szansa Krakowskiej Szkoły Filmowej
Kierownik produkcji
2001
Młodość w czasach zagłady
Producent
2001
Alicja
Producent
2001
Młodość w czasach zagłady
Producent
2001
Czarna Madonna z Saint Louis
Producent
2001
Czarna Madonna z Saint Louis(USA)
Producent
2001
Zakochana dziewczyna
Producent
2001
Concorde z jasnego nieba
Producent
2000
Opętanie
Producent
2000
Świat moich wujków
Producent
2000
Historia Leokadii J.
Producent
2000
Ludwik Perski. Krótkie wspomnienie z długiego życia
Producent
2000
Jan Dobkowski. Linia śladem myślenia
Producent
2000
Historia Leokadii J.
Kierownik produkcji
1999
Guziki
Producent
1999
Benek blues
Producent
1999
Tata, I love you
Producent
1999
Rysie
Producent
1999
...Dom daleko
Producent
1999
Wielka ucieczka cenzora
Producent
1999
Śmierć człowieka utalentowanego
Producent
1999
Matka Boska pustynna
Producent
1999
Dotknij mnie
Producent
1999
Wielka ucieczka cenzora
Kierownik produkcji
1999
Śmierć człowieka utalentowanego
Kierownik produkcji
1999
Guziki
Kierownik produkcji
1999
...Dom daleko
Kierownik produkcji
1998
Żeby nie bolało
Producent
1998
Tony Halik opisuje świat
Producent
1998
Chrześcijańskie dziedzictwo czarnej Afryki. Malowidła z Faras
Producent
1998
Żeby nie bolało
Producent
1998
Mój pradziad Melchior Wańkowicz
Producent
1998
Zbigniew Makowski - Index Rerum Notabilium
Producent
1998
Mój pradziad Melchior Wańkowicz
Producent
1998
Wina Ikara. Inteligencja polska w Warszawie 1939-44
Producent
1998
Lunfardo - język ulicy
Producent
1998
Stadion czyli Jarmark Europa
Producent wykonawczy
1997
Teren uspokojony
Producent
1997
Polacy nie gęsi...Smak ryby Fugu
Producent
1997
Sceny z życia kick-bokserki
Kierownik produkcji
1996
Kościół na Górze Syjon
Producent
1996
Architekt
Producent
1996
Kolejka
Producent
1995
O drzewach i ogrodach
Producent
1995
Lux aeterna
Producent
1995
Wszystko może się przytrafić
Producent
1995
Szkoła dla orłów
Producent
1994
Warszawa 94. Podróż sentymentalna
Producent
1994
Szkoła na Pięknej
Producent
1994
555
Producent
1994
Wszyscy byliśmy dziećmi
Producent
1994
W kręgu Lasek
Producent
1994
Pokolenia bieszczadzkie
Producent
1994
William Shakespeare. Sonety
Producent
1994
Tautologie polskie
Producent
1994
Góra Kalwaria w Jerozolimie
Producent
1993
Lwowskie wesele
Producent
1993
Popołudnie słoneczne chodziłem jak po śmierci
Producent
1993
Marynka. O poznańskim gimnazjum im. Św. Marii Magdaleny
Producent
1993
Halina we wspomnieniach Mariana Brandysa
Producent
1993
Walery. Portret entuzjasty
Producent
1993
Autoportret
Producent
1993
Strażniczka hetmańskiego grobu
Producent
1993
Ordonka
Producent
1993
Popołudnie słoneczne chodziłem jak po śmierci
Kierownik produkcji
1993
Marynka. O poznańskim gimnazjum im. Św. Marii Magdaleny
Kierownik produkcji
1992
Słodko, gorzko
Producent
1992
Sejm dawnej Rzeczypospolitej (do rozbiorów Polski)
Producent
1992
Ja, komediant
Producent
1992
Dzieje parlamentaryzmu polskiego
Producent
1992
Sex to sex
Producent
1992
Kalina
Producent
1992
Płyniemy
Producent
1992
Mój dom
Producent
1992
Sejm i Senat II Rzeczypospolitej
Producent
1992
Mój dom
Kierownik produkcji
1992
Kabaret pod Egidą
Kierownik produkcji
1991
Tyle nut ile trzeba
Producent
1991
Sejmy na ziemiach polskich i Polacy w parlamentach zaborców w XIX - pocz. XX w.
Producent
1991
Andrzej Banach
Producent
1991
Ikar
Producent wykonawczy
1990
Z filmoteki polskiej
Producent
1990
Widmo
Producent
1990
Widmo
Kierownik produkcji
1988
Tońko, czyli legenda o ostatnim baciarze
Kierownik produkcji
1988
Transsex
Kierownik produkcji
1987
Otwarty - zamknięty
Kierownik produkcji
1985
Gdybyś przyszedł pod tę ścianę
Kierownik produkcji
1985
Trwaj i innym pomóż przetrwać
Kierownik produkcji
1984
Biuro usług
Kierownik produkcji
1983
Nostalgia
Kierownik produkcji
1983
Dół
Kierownik produkcji
1983
Człowiek który zatrzymał Anglię
Kierownik produkcji
1983
Każdy wie kto za kim stoi
Kierownik produkcji
1981
Szczwół
Kierownik produkcji
1981
Dzień dziecka
Kierownik produkcji
1980
To wszystko jest grane
Kierownik produkcji
1980
15 lat minęło
Kierownik produkcji
1980
Gospodarstwo II
Kierownik produkcji
1980
Technologia produkcji aluminium w Hucie „Konin”
Kierownik produkcji
1980
Rodowód
Kierownik produkcji
1980
Ballada "Romantyczności"
Kierownik produkcji
1980
Czy tak?
Kierownik produkcji
1979
Czekaj na mnie
Kierownik produkcji
1979
Gospodarstwo
Kierownik produkcji
1978
Polonez
Kierownik produkcji
1978
Odszukany anioł
Kierownik produkcji
1977
Bieszczady
Kierownik produkcji
1977
Klub pod bazarem
Kierownik produkcji
1977
Białe tango
Kierownik produkcji
1977
Wiatr jest silniejszy
Kierownik produkcji
1976
Wieczór autorski
Kierownik produkcji
1976
Zapora
Kierownik produkcji
1976
Brygada majstra Mortala
Kierownik produkcji
1976
Odwiedziny
Kierownik produkcji
1976
Życie codzienne
Współpraca produkcyjna
 PION REŻYSERSKI (2)
1987
Dwie, trzy sekundy...
Współpraca
1977
Droga na Mundial'78
Współpraca
 SCENARIUSZ (1)
1992
Kabaret pod Egidą
Konsultant
Opis
Absolwent SGPiS (obecnie SGH). Współwłaściciel Studia Filmowego "Kalejdoskop". Producent wielu filmów dokumentalnych.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll