PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Liam Neeson

Liam Neeson
URODZONY: 07 czerwiec 1952, Ballymena
Filmografia
 AKTOR (51)
2020
Włoskie wakacje
Robert
2019
Men in Black International
High T
2018
Wdowy
2017
Pasażer
2016
Milczenie
Ojciec Cristóvão Ferreira
2015
Kahlil Gibran's The Prophet
Mustafa (Głos)
2015
Nocny pościg
Jimmy Conlon
2015
Uprowadzona 3
Bryan Mills
2014
Krocząc wśród cieni
Matt Scudder
2014
Third Person
2014
Gang wiewióra
Raccoon (głos)
2014
Non-Stop
Bill Marks
2014
Ted 2
2014
Milion sposobów, jak zginąć na Zachodzie
Clinch
2014
LEGO® PRZYGODA
Zły glina (głos)
2013
Kumba
Phango (głos)
2012
Gniew tytanów
Zeus
2012
Battleship: Bitwa o Ziemię
Admirał Shane
2012
Uprowadzona 2
Bryan Mills
2012
Przetrwanie
Ottway
2012
Mroczny Rycerz powstaje
Ra's al Ghul
2011
Tożsamość
Doktor Martin Harris
2010
Dla niej wszystko
Damon Pennington
2010
Drużyna A
Pułkownik John "Hannibal" Smith
2010
Starcie Tytanów
Zeus
2010
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
Aslan (głos)
2009
Chloe
David Stewart
2008
Uprowadzona
Bryan Mills
2008
Niewinna
Peter
2008
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
Aslan (głos)
2005
Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa
Aslan (głos)
2005
Batman - Początek
Henri Ducard
2005
Królestwo niebieskie
Godfrey z Ibelinu
2005
Śniadanie na Plutonie
Ojciec Bernard
2004
Kinsey
Alfred Kinsey
2003
To właśnie miłość
Daniel
2002
Gangi Nowego Jorku
Ksiądz Vallon
2002
K-19
Kapitan Polenin
2000
Charlie Cykor
Charles "Charlie" Mayeaux
1999
Gwiezdne wojny: część I - Mroczne widmo 3D
Qui-Gon Jinn
1996
Michael Collins
Michael Collins
1995
Rob Roy
Robert Roy "Rob Roy" MacGregor
1994
Nell
Jerome Lovell
1993
Lista Schindlera
Oskar Schindler
1992
Mężowie i żony
Michael
1990
Człowiek ciemności
Peyton Westlake / Darkman
1988
Pula śmierci
Peter Swan
1986
Misja
Fielding
1984
Bunt na Bounty
Charles Churchill
1983
Krull
Kegan
1981
Excalibur
Gawain
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll