PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Edward Norton
URODZONY: 18 sierpień 1969, Boston
Filmografia
 AKTOR (26)
2019
Osierocony Brooklyn
Lionel Essrog
2018
Wyspa Psów
Rex (głos)
2016
Sausage Party
Sammy Bagel Jr. (głos)
2016
Ukryte piękno
Whit Yardsham
2014
Birdman
Mike
2014
Grand Budapest Hotel
Inspektor Henckels
2013
Salinger
(bohater filmu)
2012
Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom
Harcmistrz Ward
2012
Dziedzictwo Bourne'a
Byer
2009
Co w trawce piszczy?
Bill Kincaid / Brady Kincaid
2008
W cieniu chwały
Ray Tierney
2008
Incredible Hulk
Bruce Banner
2006
Malowany welon
Walter Fane
2006
Iluzjonista
Eisenheim
2005
Królestwo niebieskie
Król Baldwin
2003
Włoska robota
Steve
2002
Frida
Nelson Rockefeller
2002
25. godzina
Monty Brogan
2002
Czerwony smok
Will Graham
2001
Rozgrywka
Jack Teller
2000
Zakazany owoc
Ojciec Brian Finn
1999
Podziemny krąg
Narrator
1998
Więzień nienawiści
Derek Vinyard
1996
Skandalista Larry Flynt
Alan Isaacman
1996
Lęk pierwotny
Aaron Stampler
1996
Wszyscy mówią: kocham cię
Holden Spence
 PRODUKCJA (5)
2012
Thanks For Sharing
Producent wykonawczy
2009
Co w trawce piszczy?
Producent
2006
Malowany welon
Producent
2002
25. godzina
Koproducent
2000
Zakazany owoc
Producent
 PION REŻYSERSKI (2)
2019
Osierocony Brooklyn
Reżyser
2000
Zakazany owoc
Reżyser
 SCENARIUSZ (1)
2019
Osierocony Brooklyn
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll