PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wanda Jakubowska

Wanda Jakubowska
URODZONA: 10 październik 1907, Warszawa
ZMARŁA: 24 luty 1998 w wieku 90 lat, Warszawa (Polska)
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (20)
1988
Kolory kochania
Na podstawie
1985
Zaproszenie
Scenariusz
1978
Biały mazur
Na podstawie
1973
Szkic do sześciu części
Opieka pedagogiczna
1973
Układ
Opieka pedagogiczna
1972
Julia
Opieka pedagogiczna
1972
Paryż
Opieka pedagogiczna
1972
Klocki
Opieka pedagogiczna
1969
Nie ma powrotu Johnny
Opieka artystyczna
1968
Uśmiech
Opieka pedagogiczna
1965
Na przystanku
Opieka pedagogiczna
1964
Koniec naszego świata
Na podstawie
1964
Wieczór
Opieka pedagogiczna
1963
Przed wejściem
Opieka pedagogiczna
1963
Debiutant
Opieka pedagogiczna
1959
Spotkania w mroku
Na podstawie
1958
Król Maciuś I
Na podstawie
1956
Pożegnanie z diabłem
Na podstawie
1953
Żołnierz zwycięstwa
Scenariusz
1948
Ostatni etap
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (14)
1988
Kolory kochania
Reżyser
1985
Zaproszenie
Reżyser
1978
Biały mazur
Reżyser
1971
150 na godzinę
Reżyser
1965
Gorąca linia
Reżyser
1964
Koniec naszego świata
Reżyser
1960
Historia współczesna
Reżyser
1959
Spotkania w mroku
Reżyser
1958
Król Maciuś I
Reżyser
1956
Pożegnanie z diabłem
Reżyser
1955
Opowieść atlantycka
Reżyser
1953
Żołnierz zwycięstwa
Reżyser
1948
Ostatni etap
Reżyser
1933
Morze
Reżyser
 AKTORKA (1)
1994
Kino kino kino
(bohater filmu)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll