PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Kenneth Branagh
URODZONY: 10 grudzień 1960, Belfast
Filmografia
 AKTOR (22)
2018
Cała prawda o Szekspirze
2017
Morderstwo w Orient Expressie
Hercule Poirot
2017
Dunkierka
2014
Jack Ryan: Teoria Chaosu
Viktor Cherevin
2011
Mój tydzień z Marilyn
Sir Laurence Olivier
2010
Z wielką mocą: Historia Stana Lee
Kenneth Branagh
2008
Walkiria
Generalmajor Henning von Tresckow
2002
Polowanie na króliki
A.O. Neville
2002
Harry Potter i Komnata Tajemnic
Gilderoy Lockhart
2000
Stracone zachody miłości
Berowne
2000
The Periwig-Maker
Periwig-maker (głos)
2000
Droga do El Dorado
Miguel (głos)
1999
Galapagos
Narrator (głos)
1999
Alien Love Triangle
Steven Chesterman
1998
Celebrity
Lee Simon
1996
Hamlet
Hamlet
1995
Anne Frank Remembered
Narrator (głos)
1994
Frankenstein
Victor Frankenstein
1993
Wiele hałasu o nic
Benedick
1992
Przyjaciele Petera
Andrew
1991
Umrzeć powtórnie
Roman Strauss / Mike Church
1989
Henryk V
Henryk V
 PION REŻYSERSKI (18)
2018
Cała prawda o Szekspirze
Reżyser
2017
Morderstwo w Orient Expressie
Reżyser
2015
Kopciuszek
Reżyser
2014
Jack Ryan: Teoria Chaosu
Reżyser
2011
Thor
Reżyser
2007
Pojedynek
Reżyser
2006
Jak wam się podoba
Reżyser
2006
Czarodziejski flet
Reżyser
2003
Listening
Reżyser
2000
Stracone zachody miłości
Reżyser
1996
Hamlet
Reżyser
1995
W środku mrocznej zimy
Reżyser
1994
Frankenstein
Reżyser
1993
Wiele hałasu o nic
Reżyser
1992
Swan Song
Reżyser
1992
Przyjaciele Petera
Reżyser
1991
Umrzeć powtórnie
Reżyser
1989
Henryk V
Reżyser
 SCENARIUSZ (9)
2006
Czarodziejski flet
Scenariusz
2006
Jak wam się podoba
Scenariusz
2003
Listening
Scenariusz
2000
Stracone zachody miłości
Scenariusz
1996
Hamlet
Scenariusz
1995
W środku mrocznej zimy
Scenariusz
1993
Wiele hałasu o nic
Scenariusz
1992
Przyjaciele Petera
Scenariusz
1989
Henryk V
Scenariusz
 PRODUKCJA (8)
2017
Morderstwo w Orient Expressie
Producent
2013
Thor: Mroczny Świat
Producent
2007
Pojedynek
Producent
2006
Jak wam się podoba
Producent
2000
Stracone zachody miłości
Producent
1994
Frankenstein
Koproducent
1993
Wiele hałasu o nic
Producent
1992
Przyjaciele Petera
Producent
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll