PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Xavier Dolan
URODZONY: 20 marzec 1989, Montreal
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (6)
2016
To tylko koniec świata
Reżyser
2014
Mama
Reżyser
2013
Tom
Reżyser
2012
Na zawsze Laurence
Reżyser
2010
Wyśnione miłości
Reżyser
2009
Zabiłem moją matkę
Reżyser
 SCENARIUSZ (6)
2016
To tylko koniec świata
Scenariusz
2014
Mama
Scenariusz
2013
Tom
Scenariusz
2012
Na zawsze Laurence
Scenariusz
2010
Wyśnione miłości
Scenariusz
2009
Zabiłem moją matkę
Scenariusz
 AKTOR (5)
2014
Pieśń słonia
Michael Aleen
2013
Tom
Tom
2010
Wyśnione miłości
Francis
2009
Zabiłem moją matkę
Hubert Minel
2008
Martyrs. Skazani na strach
Antoine (jako Xavier Dolan-Tadros)
 MONTAŻ (5)
2016
To tylko koniec świata
Montaż
2014
Mama
Montaż
2013
Tom
Montaż
2012
Na zawsze Laurence
Montaż
2010
Wyśnione miłości
Montaż
 PRODUKCJA (5)
2016
To tylko koniec świata
Producent
2014
Mama
Producent
2013
Tom
Producent
2010
Wyśnione miłości
Producent
2009
Zabiłem moją matkę
Producent
 SCENOGRAFIA (2)
2014
Mama
Kostiumy
2010
Wyśnione miłości
Kostiumy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll