PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wadim Berestowski

Wadim Berestowski
URODZONY: 25 grudzień 1917, Grodno
ZMARŁ: 24 grudzień 1992 w wieku 74 lat, Łódź (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (11)
1988
Lalki Władysława Starewicza
Reżyser
1986
Władyslaw Starewicz
Reżyser
1986
Władysław Starewicz
Reżyser
1978
Ballada o niepokonanym Jasiu
Reżyser
1976
Wojtek
Reżyser
1963
Weekendy
Reżyser
1961
Bitwa o Kozi Dwór
Reżyser
1959
Rancho Texas
Reżyser
1956
Tajemnica dzikiego szybu
Reżyser
1954
Kurtyna
Reżyser
1950
Dwie brygady
Reżyser
 SCENARIUSZ (5)
1988
Lalki Władysława Starewicza
Scenariusz
1986
Władyslaw Starewicz
Scenariusz
1978
Ballada o niepokonanym Jasiu
Scenariusz
1976
Wojtek
Scenariusz
1959
Rancho Texas
Scenariusz
 AKTOR (3)
1981
Cywil
1976
Motylem jestem, czyli romans czterdziestolatka
barman Edward
1970
Dziura w ziemi
Tomaszewski
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll