Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Rozpoczęła się sprzedaż biletów na 7. Festiwal Filmowy Pięć Smaków. W programie znalazło się 35 pełnometrażowych fabuł, 2 zestawy krótkich
metraży oraz filmy dokumentalne, na które wstęp jest wolny. Wśród prezentowanych filmów znalazło się 21 polskich premier.
W tym roku na wszystkie seanse festiwalowe bilety można kupować korzystając z systemu sprzedaży biletów on-line. W kasach kin Muranów i Luna bilety będzie można nabyć od piątku, 18 października 2013 roku. Podstawowa cena biletu to 17 zł (poza wydarzeniami specjalnymi). Można także kupić bilety na zakończenie i otwarcie festiwalu. Od 22 października można będzie kupić karnety w cenie 160 zł. Bilety można kupić na stronie www.piecsmakow.pl.
W tym roku na wszystkie seanse festiwalowe bilety można kupować korzystając z systemu sprzedaży biletów on-line. W kasach kin Muranów i Luna bilety będzie można nabyć od piątku, 18 października 2013 roku. Podstawowa cena biletu to 17 zł (poza wydarzeniami specjalnymi). Można także kupić bilety na zakończenie i otwarcie festiwalu. Od 22 października można będzie kupić karnety w cenie 160 zł. Bilety można kupić na stronie www.piecsmakow.pl.
Film otwarcia "Proste życie", fot. Pięć smaków
Festiwal Filmowy Pięć Smaków odbędzie się w dniach 4-11 listopada. W programie znalazło się pięć sekcji. Festiwal otworzy "Proste życie" Ann Hui, filmem zamknięcia będzie "Hanyut. Szaleństwo Almayera" w reżyserii U-Wei Bin Haji-Saariego - pokaz na Pięciu Smakach będzie jego europejską premierą. Nominowane do Złotego Lwa z Wenecji i nagradzane na licznych festiwalach filmowych na całym świecie "Proste życie" (Tao jie/A Simple Life, 2011) jest historią Ah Tao, która w obliczu zbliżającego się końca życia walczy o godność. Zmagania bohaterki rozgrywają się w sferze niedomówienia, nie tracąc jednak nic ze swojej wagi.
8. Festiwal zamknie malezyjska adaptacja opowiadania Josepha Conrada, "Hanyut. Szaleństwo Almayera" (Hanyut: Almayer's Folly, 2012). Film wyreżyserował uznany malezyjski twórca, U-Wei Bin Haji-Saari. Osadzona w kolonialnej Malezji historia holenderskiego kupca prezentuje wielonarodową społeczność, w której ścierają się kultury Wschodu i Zachodu. W realizacji produkcji brali udział polscy filmowcy: operatorem filmu był Arkadiusz Tomiak, muzyka została skomponowana przez Cezarego Skubiszewskiego. Zdjęcia realizowano na lokacjach w Kuala Lipis i Pekan w Malezji.
Festiwal Filmowy Pięć Smaków odbędzie się w dniach 4-11 listopada. W programie znalazło się pięć sekcji. Festiwal otworzy "Proste życie" Ann Hui, filmem zamknięcia będzie "Hanyut. Szaleństwo Almayera" w reżyserii U-Wei Bin Haji-Saariego - pokaz na Pięciu Smakach będzie jego europejską premierą. Nominowane do Złotego Lwa z Wenecji i nagradzane na licznych festiwalach filmowych na całym świecie "Proste życie" (Tao jie/A Simple Life, 2011) jest historią Ah Tao, która w obliczu zbliżającego się końca życia walczy o godność. Zmagania bohaterki rozgrywają się w sferze niedomówienia, nie tracąc jednak nic ze swojej wagi.
8. Festiwal zamknie malezyjska adaptacja opowiadania Josepha Conrada, "Hanyut. Szaleństwo Almayera" (Hanyut: Almayer's Folly, 2012). Film wyreżyserował uznany malezyjski twórca, U-Wei Bin Haji-Saari. Osadzona w kolonialnej Malezji historia holenderskiego kupca prezentuje wielonarodową społeczność, w której ścierają się kultury Wschodu i Zachodu. W realizacji produkcji brali udział polscy filmowcy: operatorem filmu był Arkadiusz Tomiak, muzyka została skomponowana przez Cezarego Skubiszewskiego. Zdjęcia realizowano na lokacjach w Kuala Lipis i Pekan w Malezji.
Film zamknięcia, "Hanyut. Szaleństwo Almayera" , fot. Pięć smaków
WRÓB
Pięć smaków
Ostatnia aktualizacja: 17.10.2013
Święto animacji w Niepołomicach. Wkrótce StopTrik
Słynny aktor wkrótce w Polsce. John Turturro na Camerimage
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2024