PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ryszard Krupa

Ryszard Krupa
URODZONY: 23 sierpień 1950, Wrocław
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (68)
2006
M jak Małgorzata Kożuchowska
Dźwięk
1999
Anatol też lubi podróże
Dźwięk
1999
Wrota Europy
Dźwięk
1999
Wojaczek
Dźwięk
1998
Tato, pamiętasz?
Dźwięk
1998
Łóżko Wierszynina (TV)
Dźwięk
1997
Krok
Dźwięk
1997
Artysta variete. Wacek Kisielewski
Dźwięk
1997
Piękno ocalone
Dźwięk
1996
Jerzy Ofierski
Dźwięk
1996
Czarne tulipany
Dźwięk
1996
"...i że cię nie opuszczę..."
Dźwięk
1996
Jerzy Waldorff na Radziejowicach
Dźwięk
1996
Bez przymusu
Dźwięk
1996
W poszukiwaniu białego anioła
Dźwięk
1996
8 mm pamięci
Dźwięk
1996
Matka swojej matki
Dźwięk
1995
Daleko od siebie
Dźwięk
1995
Oficyna poetów i malarzy
Dźwięk
1994
I powiesz- jestem
Dźwięk
1994
Tadeusz Komorowski "Bór"
Dźwięk
1994
I powiesz - jestem
Dźwięk
1994
Generał Bór-Komorowski
Dźwięk
1994
Pierwszy ułan Drugiej Rzeczypospolitej
Dźwięk
1994
Milczący kondor
Dźwięk
1993
Lazarus
Dźwięk
1993
Śliczna dziewczyna
Dźwięk
1993
Powrót
Dźwięk
1992
Rysopis Skolimowskiego
Dźwięk
1992
Wszystko po drodze
Dźwięk
1992
Szwadron
Operator dźwięku
1991
Wszystko dla Orląt
Dźwięk
1991
Polacy nie gęsi...
Dźwięk
1991
Tyle nut ile trzeba
Dźwięk
1991
Wybór Polski
Dźwięk
1990
Wybory 89
Dźwięk
1990
Koniec Polski
Dźwięk
1990
Szary
Dźwięk
1990
Z filmoteki polskiej
Dźwięk
1988
Kalwaria nadziei...
Dźwięk
1988
Kino Kawalerowicza
Dźwięk
1988
Czarodziej z Harlemu
Dźwięk
1987
Bajkalska głębia
Dźwięk
1987
Tłum
Dźwięk
1987
Na ojczystej ziemi
Dźwięk
1986
Hibakuszia
Dźwięk
1986
Dzień profesora
Dźwięk
1986
Trio
Dźwięk
1984
Sprawa się rypła
Dźwięk
1983
Sztormy wszystkich świętych
Dźwięk
1983
Człowiek który zatrzymał Anglię
Dźwięk
1983
Szkatułka z Hongkongu
Dźwięk
1983
Pastorale Heroica
Dźwięk
1982
Jarocin 82
Dźwięk
1982
Temat
Dźwięk
1982
Rocznik '63
Dźwięk
1982
Rybacy
Dźwięk
1981
Yokohama (TV)
Dźwięk
1981
Filip z Konopi
Dźwięk
1980
Grzechy dzieciństwa
Dźwięk
1979
Godzina „W” (TV)
Dźwięk
1978
Piękna, mroźna, polska zima
Dźwięk
1978
Wsteczny bieg
Dźwięk
1977
Pokój z widokiem na morze
Dźwięk
1977
Pani Bovary to ja
Dźwięk
1975
Ładne słowo odwaga
Dźwięk
1974
Planować sukces
Dźwięk
1972
Raz, dwa, trzy
Dźwięk
 PION REŻYSERSKI (7)
1987
Metamorfozy
Współpraca
1985
Impresario
Reżyser
1985
Stadion czyli żywot Józefa
Współpraca
1984
Wiosna w Kabulu
Reżyser
1984
Nie miej więcej niż cztery żony
Reżyser
1976
Najlepsze w świecie
Współpraca
1975
Obrazki z życia
Współpraca
 MUZYKA (1)
1978
Piękna, mroźna, polska zima
Oprawa muzyczna
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Dźwięku Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej w Warszawie (1974). Autor dźwięku do kilkudziesięciu polskich filmów. Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll