PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
MENU

Waldemar Kazanecki

Waldemar Kazanecki
URODZONY: 29 kwiecień 1929, Warszawa
ZMARŁ: 20 grudzień 1991 w wieku 62 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 MUZYKA (490)
1991
Nieustraszeni pogromcy duchów
Muzyka
1991
Piękna sąsiadka
Muzyka
1991
Nauczyciel tańca
Muzyka
1991
Jeep
Muzyka
1991
101 kurczaków
Muzyka
1991
2 koty i 1 pies: Poszukiwacze złota
Muzyka
1991
Szkoła narciarska
Muzyka
1990
Łowy
Muzyka
1990
Napad na bank
Muzyka
1990
Krecia robota
Muzyka
1990
2 koty i 1 pies: Basen
Muzyka
1990
2 koty i 1 pies: Złota rybka
Muzyka
1990
2 Koty i 1 Pies: Kabaret
Muzyka
1989
Gorzka miłość
Muzyka
1989
Znaki drogowe
Muzyka
1989
Komar i orkiestra
Muzyka
1989
Cudowne lekarstwo
Muzyka
1989
Spaghetti
Muzyka
1988
Warszawskie gołębie
Muzyka
1988
Na wakacjach
Muzyka
1988
Rozstanie
Muzyka
1988
2 Koty i 1 Pies: Karate
Muzyka
1988
O raku łobuziaku
Muzyka
1988
Porwanie Serafina
Muzyka
1987
Trzy kroki od miłości
Muzyka
1987
Kapusta
Muzyka
1987
Ballada o grzecznym rycerzu
Muzyka
1987
Szkoła Profesora Basa
Muzyka
1987
Preria
Muzyka
1987
Straszna nora
Muzyka
1986
Strach na wróble
Muzyka
1986
Złota nić
Muzyka
1986
Wyścig renów
Muzyka
1986
Tu jestem
Muzyka
1986
Powódź
Muzyka
1986
Pod kraterem
Muzyka
1986
Niezwykła podróż
Muzyka
1985
Szafir
Muzyka
1985
Tornister, czapka i róg
Muzyka
1985
Chrześniak
Muzyka
1985
Tajemnice Wiklinowej Zatoki
Muzyka
1985
Gdzie jest ul?
Muzyka
1985
Intruz
Muzyka
1985
Mokry dzień
Muzyka
1985
W Hiszpanii
Muzyka
1984
Leśne przygody Prometeja
Muzyka
1984
Przyjaciele
Muzyka
1984
Pojedynek
Muzyka
1984
Szaleństwa panny Ewy
Muzyka
1984
Siatkówka
Muzyka
1984
Złote ziarenko
Muzyka
1984
Igrzyska
Muzyka
1984
W królestwie Posejdona
Muzyka
1984
Przygody kapitana Pyk-Pyka
Muzyka
1984
Dobry dzień
Muzyka
1984
Kolarstwo
Muzyka
1984
Nim zapłonie znicz
Muzyka
1983
Rycerzyk Czerwonego Serduszka
Muzyka
1983
Jak ten kwiat na łące
Muzyka
1983
Żółty czepek
Muzyka
1983
Żeglarstwo
Muzyka
1983
Duch zamku lorda Mac-Intosha
Muzyka
1983
Straszydła
Muzyka
1983
Tor przeszkód
Muzyka
1983
Judo
Muzyka
1983
Skok w dal
Muzyka
1983
Kasztanek
Muzyka
1983
Super punk
Muzyka
1983
Zawody łucznicze
Muzyka
1983
Gol
Muzyka
1983
Przygody Błękitnego Rycerzyka
Muzyka
1983
Slalom
Muzyka
1982
Koleś się bawi
Muzyka
1982
Koleś na łonie rodziny
Muzyka
1982
Kwiaty przynoszą szczęście
Muzyka
1982
Piątaki
Muzyka
1982
W krainie błot
Muzyka
1982
Koleś kocha przyrodę
Muzyka
1982
Koleś jedzie pociągiem
Muzyka
1982
Koleś remontuje samochód
Muzyka
1982
Koleś jedzie na wycieczkę
Muzyka
1982
Salto Mortale
Muzyka
1982
Gwiazdka z nieba
Muzyka
1982
Łatwizna
Muzyka
1982
Szalony kelner
Muzyka
1982
Koleś trenuje
Muzyka
1982
Koleś pracuje
Muzyka
1982
Koleś spaceruje
Muzyka
1982
Koleś na łonie natury
Muzyka
1982
Deszcz
Muzyka
1982
Budyniowe gaje
Muzyka
1982
Witajcie w ptaszewie
Muzyka
1982
Sezon ogórkowy
Muzyka
1982
Koleś trafia do muzeum
Muzyka
1982
Koleś prowadzi samochód
Muzyka
1982
Koleś gasi pragnienie
Muzyka
1981
Idole
Muzyka
1981
Sto godzin terroru
Muzyka
1981
Airport
Muzyka
1981
Miłość ci wszystko wybaczy
Muzyka
1981
Glac-Plac
Muzyka
1981
Ptaki i środki masowego przekazu
Muzyka
1981
Węzeł sprytka
Muzyka
1981
Jabłuszko
Muzyka
1981
Klęska zwycięska
Muzyka
1981
Koleś kibicuje
Muzyka
1980
Duchy puszczy
Muzyka
1980
Węzeł kootyński
Muzyka
1980
Dzień Wisły
Muzyka
1980
Zero
Muzyka
1980
Opowieść swojska
Muzyka
1980
Alarm nad Bóbrzą
Muzyka
1980
Super reklama
Muzyka
1980
Awantura z kretem
Muzyka
1980
Chrzest na równiku
Muzyka
1980
Dziesięć-sto
Muzyka
1980
Eskadra Jonatana
Muzyka
1980
Pod prąd
Muzyka
1980
Motyl
Muzyka
1980
Dziewczyna i chłopak
Muzyka
1980
Opowieść egzotyczna
Muzyka
1979
W służbie Buddy
Muzyka
1979
Rajska wyspa
Muzyka
1979
Wyspa Bolka i Lolka
Muzyka
1979
Lotnicza przygoda
Muzyka
1979
Ballada o kapryśnej królewnie
Muzyka
1979
Osiem
Muzyka
1979
Deszczowy dzień
Muzyka
1979
Ptak śmierci
Muzyka
1979
Kawaler Orderu Uśmiechu
Muzyka
1979
Powrót
Muzyka
1979
Koło bermudzkie
Muzyka
1979
Dziewięć
Muzyka
1979
Prognoza pogody
Muzyka
1979
W głębinach oceanu
Muzyka
1979
Dziki Zachód
Muzyka
1979
Ballada o Królu Gburze
Muzyka
1979
Zaginął piesek
Muzyka
1979
Najmądrzejszy
Muzyka
1979
Z życia owadów, czyli lot trzmiela
Muzyka
1979
Prom do Szwecji
Muzyka
1979
Noc
Muzyka
1978
Syn wodza Mbu - Bu
Muzyka
1978
O biednym Achmedzie, jego nadobnej córce Zubeidzie i zakochanym Dżinie
Muzyka
1978
Byczek
Muzyka
1978
Czego nie lubią kruki
Muzyka
1978
Robinson
Muzyka
1978
Świąteczna gęś
Muzyka
1978
Poduszkowiec
Muzyka
1978
Barka
Muzyka
1978
Skansen
Muzyka
1978
Feralny dzień
Muzyka
1978
Buda
Muzyka
1978
Jutro będzie lepiej
Muzyka
1978
Siedem
Muzyka
1978
Wioska 40 rozbójników
Muzyka
1978
Podróż na słoniu
Muzyka
1978
Wiosenna burza
Muzyka
1978
Imieniny mamy
Muzyka
1978
Proszę słonia
Muzyka
1978
Wycieczka z robotem
Muzyka
1978
Cios
Muzyka
1978
Romans Teresy Hennert
Muzyka
1978
Z ogniem nie ma żartów
Muzyka
1978
Pięć
Muzyka
1978
W Londynie
Muzyka
1978
Małpi król
Muzyka
1978
Tajemnicza świątynia
Muzyka
1978
Cygański wóz
Muzyka
1978
Jego pierwsza miłość
Muzyka
1978
Decyzja
Muzyka
1978
Czarna bandera
Muzyka
1978
Psia podróż
Muzyka
1978
Pan Piramido (Czy Pan jest prawdziwy)
Muzyka
1978
Na strażackim poligonie
Muzyka
1978
Testament Fileasa Fogga
Muzyka
1978
Sześć
Muzyka
1978
Pechowy statek
Muzyka
1977
Morska wyprawa
Muzyka
1977
Prima aprilis
Muzyka
1977
Myszka i samochód
Muzyka
1977
Wielka podróż Bolka i Lolka
Muzyka
1977
Przeziębienie
Muzyka
1977
Gdy zapłonie choinka
Muzyka
1977
Błękitne niebo, zielone łąki
Muzyka
1977
Wiosenne porządki
Muzyka
1977
Ballada o żarłocznej ptaszynie
Muzyka
1977
Piesek Agaty
Muzyka
1977
Zabawa z zapałkami
Muzyka
1977
Naparstnica
Muzyka
1977
Lotnia
Muzyka
1977
Pocztowy gołąb
Muzyka
1977
Ballada o królu Piecuchu
Muzyka
1977
Cztery
Muzyka
1977
Wystarczy iskierka
Muzyka
1977
Bocianie gniazdo
Muzyka
1977
Skok do wody
Muzyka
1977
Złuda
Muzyka
1976
Psia miska
Muzyka
1976
Piekielne przygody
Muzyka
1976
Nosił wilk razy kilka
Muzyka
1976
Zadymka
Muzyka
1976
Tajemnica dziadka
Muzyka
1976
Awantura w Przechwałkowie
Muzyka
1976
Raz, dwa, trzy
Muzyka
1976
Wielkie koty
Muzyka
1976
Brunet wieczorową porą
Muzyka
1976
Ostatnie wielkie drzewo
Muzyka
1975
Przeszkoda
Muzyka
1975
Masz szczęście Jo
Muzyka
1975
Ostatni zachód słońca
Muzyka
1975
Rokita parobkiem
Muzyka
1975
Si vis pacem
Muzyka
1975
Niespotykanie spokojny człowiek
Muzyka
1975
Pechowiec
Muzyka
1975
Rokita buduje most
Muzyka
1975
Dwie gitary
Muzyka
1975
Zabronione zabawy
Muzyka
1975
Noce i dnie
Muzyka
1975
Popotopowe kłopoty
Muzyka
1975
Pierwsza kąpiel
Muzyka
1975
Lokator z papugą
Muzyka
1975
W te dni przedwiosenne
Muzyka
1974
Nie ma róży bez ognia
Muzyka
1974
Gra
Muzyka
1974
Broda
Muzyka
1974
Kolory życia
Muzyka
1974
Strzał
Muzyka
1974
Pójdziesz ponad sadem
Muzyka
1974
Potopowe kłopoty
Muzyka
1974
Złoto
Muzyka
1974
Rokita
Muzyka
1974
Gąszcz
Muzyka
1974
Choinka
Muzyka
1974
Cyrk Fortunata
Muzyka
1974
Telefon
Muzyka
1974
Noc Kupały
Muzyka
1974
Karuzela
Muzyka
1974
Setka
Muzyka
1974
Uszczelka
Muzyka
1974
Przyjaciel z jeziora
Muzyka
1974
Te okrutne zabijaki
Muzyka
1974
Katastrofa
Muzyka
1974
Kamienna wieża
Muzyka
1973
Przedpotopowe kłopoty
Muzyka
1973
Dynia
Muzyka
1973
Akademia sztabu generalnego
Muzyka
1973
Postrzyżyny
Muzyka
1972
Adresy dr Mikołaja
Muzyka
1972
Kaskader
Muzyka
1972
Fortuna (TV)
Muzyka
1972
Ten okrutny nikczemny chłopak
Muzyka
1972
Na krawędzi
Muzyka
1972
Na przykład Kowalski
Muzyka
1971
Motodrama
Muzyka
1971
Na przełaj
Muzyka
1971
Tu mieszka Murzynek
Muzyka
1971
150 na godzinę
Muzyka
1971
Kierowca doskonały
Muzyka
1971
Szerokiej drogi, kochanie
Muzyka
1970
Podstęp Boruty
Muzyka
1970
Duszek Georgie I wersja
Muzyka
1970
Turyści
Muzyka
1970
Sznur
Muzyka
1970
Abel, twój brat
Muzyka
1970
Tagebuch. Dziennik dr Hansa Franka
Muzyka
1970
Nie ma powrotu, Johnny
Muzyka
1970
Sensacyjny reportaż
Muzyka
1970
Zlot
Muzyka
1970
Duszek Georgie II wersja
Muzyka
1970
Szalejący reporter
Muzyka
1970
Hydrozagadka
Muzyka
1970
Kochajmy straszydła: Szatańskie tempo
Muzyka
1970
Pierwsze sukcesy
Muzyka
1970
Reksio obrońca
Muzyka
1970
Madame Faut Pas
Muzyka
1970
Pogoń za Adamem
Muzyka
1969
Intelektualista
Muzyka
1969
Zebra
Muzyka
1969
Auto stop
Muzyka
1969
Telegram
Muzyka
1969
Krokodyl na skrzyżowaniu
Muzyka
1969
U Domiceli
Muzyka
1969
Zawsze rodzi się chleb
Muzyka
1969
Paragon, gola!
Muzyka
1969
Tamań (TV)
Muzyka
1969
Drewniany tramwaj
Muzyka
1969
Nie ma powrotu Johnny
Muzyka
1969
Na szosie
Muzyka
1969
Stop, zastanów się I
Muzyka
1969
Znicz olimpijski
Muzyka
1969
Wystawa psów
Muzyka
1968
Znajomi w ZOO
Muzyka
1968
Pierwsze kroki
Muzyka
1968
Proszę Słonia: Kość słoniowa
Muzyka
1968
Przygoda w lesie
Muzyka
1968
Przeprowadzka Dominika
Muzyka
1968
Przygody wesołego obieżyświata
Muzyka
1968
Szumi dokoła las
Muzyka
1968
Hrabina Cosel
Muzyka
1968
Weekend z dziewczyną
Muzyka
1968
Nazywa się Błażej Rejdak
Muzyka
1968
Admirał
Muzyka
1968
Powrót Dominika
Muzyka
1968
Proszę Słonia: Wycieczka za miasto
Muzyka
1968
Dziwny tygrys
Muzyka
1968
Hasło Korn
Muzyka
1968
Witaminki
Muzyka
1967
Jak zostałem detektywem
Muzyka
1967
Jak polowałem na lwa
Muzyka
1967
Literka f
Muzyka
1967
Mały wyścig
Muzyka
1967
Wielka przygoda
Muzyka
1967
Niesforny kotek
Muzyka
1967
Rabusie
Muzyka
1967
Paryż - Warszawa bez wizy
Muzyka
1967
Moja pierwsza podróż
Muzyka
1967
Duch w starym zamku
Muzyka
1967
Literka g
Muzyka
1967
Kółko
Muzyka
1967
Sobowtór
Muzyka
1967
Cudowna skrzynka
Muzyka
1967
Plakaty
Muzyka
1967
Jak zostałem aktorem filmowym
Muzyka
1967
Człowiek z gramofonem
Muzyka
1967
Literka h
Muzyka
1967
Planeta trzech wysp
Muzyka
1967
Uniwersal
Muzyka
1967
Urodzinowy wieczór
Muzyka
1967
Koncertmistrz
Muzyka
1966
Literka b
Muzyka
1966
Dwa koncerty
Muzyka
1966
Literka e
Muzyka
1966
Autostopowicze
Muzyka
1966
Czapka Niewidka
Muzyka
1966
Z wizytą u Centaurów
Muzyka
1966
Ludzie jaskiniowi
Muzyka
1966
Kandydatki
Muzyka
1966
Przyjaciele Jacka
Muzyka
1966
Literka d
Muzyka
1966
Żyrafa
Muzyka
1966
Kartoteka
Muzyka
1966
Skarb
Muzyka
1966
O grzebieniu, który nie chciał myć zębów
Muzyka
1966
Uroczysko
Muzyka
1966
Vendetta
Muzyka
1966
Piraci
Muzyka
1966
Kamienne klatki
Muzyka
1966
Jacek i jego pieski
Muzyka
1966
Literka c
Muzyka
1966
Literka a
Muzyka
1966
Kamienne budowle
Muzyka
1966
W mieście przyszłości
Muzyka
1966
Kosmiczny rozbitek
Muzyka
1966
Szlak wielkiej elektryfikacji
Muzyka
1965
Zabawa w rycerza
Muzyka
1965
Piraci rzeczni
Muzyka
1965
Zamek pułapka
Muzyka
1965
Wystrzał
Muzyka
1965
Babcia jazzmana
Muzyka
1965
Ratuj dziadziu
Muzyka
1965
Skarby sezamu
Muzyka
1965
Smok
Muzyka
1965
XIII baran
Muzyka
1965
Wizja lokalna
Muzyka
1965
Brzydula
Muzyka
1965
Rękawiczka
Muzyka
1965
Góra zwana "Kubą"
Muzyka
1965
Skrzydła
Muzyka
1965
Zła królowa
Muzyka
1965
Czarodziejski flet
Muzyka
1965
Latająca chatka
Muzyka
1965
Luna-park
Muzyka
1965
Pies i kot
Muzyka
1965
Pierwszy dzień wakacji
Muzyka
1965
Zasadzka
Muzyka
1965
Zazdrosny trzmiel
Muzyka
1965
Serce
Muzyka
1965
Korzeń
Muzyka
1965
Roztańczone pantofelki
Muzyka
1965
Kryształowa góra
Muzyka
1965
W krainie dinozaurów
Muzyka
1964
Giermek
Muzyka
1964
Bitwa morska
Muzyka
1964
Zwycięstwo
Muzyka
1964
Portrety
Muzyka
1964
Ladies and gentelmen
Muzyka
1964
Kabaret
Muzyka
1964
Zamek
Muzyka
1964
Król puszczy
Muzyka
1964
Porwanie królewny
Muzyka
1964
O ptaku wędrowniku
Muzyka
1964
Dwaj rycerze
Muzyka
1964
Oblężenie
Muzyka
1964
Jak Szaruś po Polsce wędrował
Muzyka
1964
Karawana
Muzyka
1964
Odwiedziny
Muzyka
1964
Czarodziejski eliksir
Muzyka
1964
Czarodziejski dzwon
Muzyka
1964
Czarodziejski pierścień
Muzyka
1964
Utracona korona
Muzyka
1964
Poławiacze skarbów
Muzyka
1964
Warowny ogródek
Muzyka
1964
Wiosenka, piosenka
Muzyka
1964
Baśnie i waśnie: W murach klasztoru
Muzyka
1964
Czarnoksiężnik
Muzyka
1964
Nieudane poselstwo
Muzyka
1964
Ucieczka
Muzyka
1964
Król zimy
Muzyka
1964
Kłopoty z ciepłem
Muzyka
1964
Robinson
Muzyka
1964
Królewskie łowy
Muzyka
1964
Sportowcy
Muzyka
1964
W rękach kata
Muzyka
1964
Gwiazdka
Muzyka
1963
Historyjka
Muzyka
1963
Trzy pędzle
Muzyka
1963
Miary czasu II
Muzyka
1963
W starym dworze
Muzyka
1963
Lunatycy
Muzyka
1963
Epokowy wynalazek
Muzyka
1963
Madame Soprani
Muzyka
1963
Skrzyżowane szpady
Muzyka
1963
Na tropie: Dyliżans
Muzyka
1963
Corrida
Muzyka
1963
Kusza
Muzyka
1963
Czerwone i czarne
Muzyka
1963
Pech
Muzyka
1963
Dinozaury cz. 1
Muzyka
1963
Urlop
Muzyka
1963
Dziwny przypadek
Muzyka
1963
Na tropie: Mexico-ekspress
Muzyka
1963
Poligon
Muzyka
1963
Zamach
Muzyka
1963
Dzielni kowboje
Muzyka
1963
O małej Kasi i dużym wilku
Muzyka
1963
Pogromca zwierząt
Muzyka
1963
Wiosenne porządki
Muzyka
1963
Wieczorne spotkania
Muzyka
1963
Miary czasu cz.I
Muzyka
1963
Dinozaury cz. 2
Muzyka
1963
Kość
Muzyka
1963
Szkic na serwetce
Muzyka
1963
Podziemny skarbiec
Muzyka
1963
Na tropie: Szpada
Muzyka
1963
Indiańskie trofeum
Muzyka
1963
Muchomorek
Muzyka
1963
Plastuś na wsi
Muzyka
1962
Rozbitek
Muzyka
1962
Nieznana planeta
Muzyka
1962
Chciwy Achmed
Muzyka
1962
Pająk i myszka
Muzyka
1962
W piaskach pustyni
Muzyka
1962
Lekcja muzyki
Muzyka
1962
Podarta książka
Muzyka
1962
W muzeum
Muzyka
1962
Bajka o smoku
Muzyka
1962
Balonik dla siostrzyczki
Muzyka
1962
Przygoda kota Juli
Muzyka
1962
Bycza awantura
Muzyka
1962
Przyjaźń ponad skarby
Muzyka
1962
Auto-stop
Muzyka
1962
Poszukiwacz złota
Muzyka
1962
Lody śmietankowe
Muzyka
1962
Mileniowa przygoda
Muzyka
1962
Dwaj rywale
Muzyka
1962
Polowanie
Muzyka
1962
List gończy
Muzyka
1962
Dziadek i fajka
Muzyka
1961
A krawcy niech będą krawcami
Muzyka
1961
Od rzemyczka
Muzyka
1961
Bibi
Muzyka
1961
Utracony raj
Muzyka
1961
Koncert
Muzyka
1961
Bibi sportowcem
Muzyka
1961
Dziwna przygoda jamniczka
Muzyka
1960
Pojedynek
Muzyka
1960
Awantura
Muzyka
1960
Piracki skarb
Muzyka
1960
Piotruś i zwierciadło
Muzyka
1959
Wyścig
Muzyka
1959
Pan Maluśkiewicz i wieloryb
Muzyka
1959
Tajemnica żółtego naleśnika
Muzyka
1959
Dzieje bezdomnej piłeczki
Muzyka
1959
Złośliwa strzelba
Muzyka
1958
Orzeł
Muzyka
1958
Jak to ze lnem było
Muzyka
1958
O małym lwiątku
Muzyka
1956
Zryw na spływ
Muzyka
1956
Pan Rzepka i jego cień
Muzyka
 PION REŻYSERSKI (1)
1970
Ziemia kielecka
Współpraca
Opis
Polski pianista, dyrygent i kompozytor. W zakresie muzyki kształcił się prywatnie u Stefana Kiesielewskiego. Po raz pierwszy jego muzykę wykorzystano w animowanym filmie o przygodach profesora Filutka "Zryw na spływ" (reż. Władysław Neherbecki) z 1956 roku. Autor ilustracji muzycznych do ponad 500 filmów. Jest twórcą niezapomnianych melodii z "Bolka i Lolka" oraz "Reksia", a jego walc "Z nocy i dni" (reż. Jerzy Antczak) stał się standardem muzycznym.
AS
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2018
Scroll