PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Elżbieta Dzikowska

Elżbieta Dzikowska
URODZONA: 19 marzec 1937, Międzyrzec Podlaski
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (39)
2000
Najwyżej na świecie
Reżyser
2000
Jan Dobkowski. Linia śladem myślenia
Reżyser
2000
Świat Majów
Reżyser
1998
Tony Halik opisuje świat
Współpraca
1986
Chavin
Reżyser
1985
Meksyk jest tylko jeden
Reżyser
1985
Świat pod wodą
Reżyser
1984
Boże Narodzenie w Meksyku
Reżyser
1984
Dzieci bogów
Reżyser
1984
Belize: tu się tańczy Czungę
Reżyser
1983
Rzeka wężów i krokodyli
Reżyser
1982
Kiedy przemówią kamienie
Reżyser
1982
Między nami mężczyznami
Reżyser
1981
Tam, gdzie pieprz rośnie
Reżyser
1981
Miasto w cieniu piramid
Reżyser
1981
Ocalenie od zagłady
Reżyser
1981
Kobieta i gwiazdy
Reżyser
1981
Żegnaj słoniu
Reżyser
1981
Obecność przeszłości
Reżyser
1981
Dar Nilu
Reżyser
1980
Nad świętą rzeką Majów
Reżyser
1980
Życie wielkiej rzeki
Reżyser
1980
Czterej w służbie Mahometa
Reżyser
1980
Wielki Piątek u Czamulów
Reżyser
1979
Czarownicy
Reżyser
1979
Lakandoni
Reżyser
1979
Jutro Salwador?
Reżyser
1977
Gwatemala-Ziemia Majów
Reżyser
1977
Tikal-miasto Majów
Reżyser
1976
Managua - miasto na wulkanie
Reżyser
1976
Fausto
Reżyser
1976
Polacy z Misiones
Reżyser
1975
Wielki Tydzień w Sierra Tarahumara
Reżyser
1975
Nie ma znaku zapytania
Reżyser
1975
Haiti - Wyspa woodoo
Reżyser
1975
Nad rzeką motyli
Reżyser
1975
Bienvenido w Tijuana
Reżyser
1975
Woda dla pustyni
Reżyser
1975
Ludzie-Ptaki
Reżyser
 SCENARIUSZ (21)
2000
Jan Dobkowski. Linia śladem myślenia
Scenariusz
2000
Świat Majów
Scenariusz
2000
Najwyżej na świecie
Scenariusz
1986
Chavin
Scenariusz
1985
Meksyk jest tylko jeden
Scenariusz
1985
Świat pod wodą
Scenariusz
1984
Boże Narodzenie w Meksyku
Scenariusz
1984
Belize: tu się tańczy Czungę
Scenariusz
1984
Dzieci bogów
Scenariusz
1983
Rzeka wężów i krokodyli
Scenariusz
1982
Kiedy przemówią kamienie
Scenariusz
1982
Między nami mężczyznami
Scenariusz
1981
Tam, gdzie pieprz rośnie
Scenariusz
1981
Kobieta i gwiazdy
Scenariusz
1981
Ocalenie od zagłady
Scenariusz
1981
Dar Nilu
Scenariusz
1981
Żegnaj słoniu
Scenariusz
1981
Obecność przeszłości
Scenariusz
1979
Lakandoni
Scenariusz
1979
Czarownicy
Scenariusz
1976
Fausto
Scenariusz
 ZDJĘCIA (11)
1977
Tikal-miasto Majów
Zdjęcia
1976
Fausto
Zdjęcia
1976
Polacy z Misiones
Zdjęcia
1975
Nie ma znaku zapytania
Zdjęcia
1975
Haiti - Wyspa woodoo
Zdjęcia
1975
Woda dla pustyni
Zdjęcia
1975
Nad rzeką motyli
Zdjęcia
1975
Bienvenido w Tijuana
Zdjęcia
1975
Wielki Tydzień w Sierra Tarahumara
Zdjęcia
1975
Ludzie-Ptaki
Zdjęcia
1971
Notatnik brazylijski
Zdjęcia
Opis
Reżyser i operator filmów dokumentalnych, historyk sztuki, sinolog, podróżniczka. Jest autorką wielu książek, audycji radiowych,programów telewizyjnych, artykułów publicystycznych oraz wystaw sztuki współczesnej.
Prowadziła popularny podróżniczy program telewizyjny Pieprz i wanilia.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll