PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver
URODZONA: 08 październik 1949, Nowy Jork
Filmografia
 AKTORKA (34)
2020
Avatar 2
Grace Augustine
2016
Siedem minut po północy
Babcia
2016
Ghostbusters. Pogromcy duchów
Rebecca Gorin
2015
Chappie
2015
Gdzie jest Dory
Sigourney Weaver (głos)
2014
Exodus: Bogowie i królowie
Tuya
2012
Red Lights
Margaret Matheson
2012
Zimne światło dnia
Carrack
2011
Cedar Rapids
Macy Vanderhei
2011
Porwanie
dr Bennett
2011
Rampart
...
2010
Avatar: wersja specjalna
Dr Grace Augustine
2009
Avatar
Grace
2008
WALL-E
Komputer (głos)
2008
8 części prawdy
Rex Brooks
2007
Happy Wkręt
Frida (głos)
2006
Bez skrupułów
Babe Paley
2004
Osada
Alice Hunt
2002
Debiutant
Eve Grubman
2001
Wielki podryw
Maxine Conners/Angela Nardino/Ulga Yevanova
1997
Burza lodowa
Janey Carver
1997
Obcy: Przebudzenie
Ellen Ripley
1997
Śnieżka dla dorosłych
Claudia Hoffman
1994
Śmierć i dziewczyna
Paulina Escobar
1993
Dave
Ellen Mitchell
1992
1492: Wyprawa do raju
Królowa Izabela I
1992
Obcy 3
Ellen Ripley
1989
Pogromcy duchów II
Dana Barrett
1988
Goryle we mgle
Dian Fossey
1988
Pracująca dziewczyna
Katherine Parker
1986
Obcy - Decydujące starcie
Ellen Ripley
1984
Pogromcy duchów
Dana Barrett
1982
Rok niebezpiecznego życia
Jill Bryant
1979
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
Ellen Ripley
 PRODUKCJA (2)
1997
Obcy: Przebudzenie
Koproducent
1992
Obcy 3
Koproducent
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll