PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marcin Troński

Marcin Troński
URODZONY: 13 czerwiec 1954, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (58)
2016
Historia Roja
Władysław Nasierowski, sekretarz Komitetu Gminnego PPR w Sońsku
2016
Zaćma
Bufetowy
2015
Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy
Milicjant Winiek
2013
Syberiada polska
cywil
2013
Pre mortem
Generał
2008
Madagaskar 2
Zuba, polski dubbing (głos)
2006
Miłość w przejściu podziemnym
Komendant policji
2005
Lawstorant
Człowiek "Carusa"
2004
Scooby-Doo 2: Potwory na gigancie
Zamaskowana Postać (głos)
2003
Sindbad: legenda siedmiu mórz
Kale (głos)
2002
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
Marnypopis
2002
8 mila
Roy Darucher (polski dubbing) (głos)
2001
Kameleon
kierownik klubu sportowego
2000
Uciekające kurczaki
Nick, polska wersja (głos)
1999
Tarzan
Clayton (polski dubbing)
1997
Cudze szczęście
chirurg
1996
Nocne graffiti
Aleks
1995
Nic śmiesznego
kierowca
1994
Brzdąc w opałach
Grissom (polski dubbing) (głos)
1994
Les milles
1993
Balanga
nauczyciel
1992
Wielka wsypa
Frankie
1991
Koniec gry
Barycki
1991
Femina
Wiktor
1991
Niech żyje miłość
Robert, mąż Natalii
1990
Seszele
niedziela
1990
Havet Stiger
Zar
1990
Piggate
Ben, pracownik rzeźnik "Royal Ham"
1990
Prominent
naczelnik więzienia
1989
Słodkiego, miłego życia
Miecio, mąż Krysi
1989
Urodzony po raz trzeci
granatowy policjant, współpracownik Wróbla o pseudonimie "Wyżeł"
1989
Po własnym pogrzebie
granatowy policjant, współpracownik Wróbla o pseudonimie "Wyżeł"
1989
Żelazną ręką
Jan Zamyski
1989
Stan strachu
Witek
1988
Zmowa
wojewoda
1988
Pan Kleks w kosmosie
premier planety
1988
I skrzypce przestały grać
Mengele
1988
Oszołomienie
Stachowski
1988
Kornblumenblau
szef kelnerów
1987
Zabij mnie, glino
członek bandy Stawskiego
1986
Kino objazdowe
plutonowy Służby Granicznej
1986
Maskarada
Jan Łask
1985
Kobieta w kapeluszu
Orłowski
1985
Labirynt
trener
1985
Sprawa Hrabiego Rottera
Rotter
1984
Baryton
Leonardo
1984
O-bi, O-ba. Koniec cywilizacji
spekulant
1982
Pensja pani Latter
Stefan Solski, brat Ady
1982
Spotkanie sił
graf Korfu
1982
Spotkanie sił
graf Korfu
1981
Przypadki Piotra S.
spawacz chuligan
1981
Człowiek z żelaza
doradca prezesa Radiokomitetu
1980
Przed odlotem
Beres
1978
Sekret Enigmy
oficer rumuński
1977
Pokój z widokiem na morze
kaskader
1977
Rekord świata
pływak Michał
1972
Tajemnica Wielkiego Krzysztofa
1955
Zakochany kundel
polski dubbing (głos)
 INNE (2)
1993
Ostatnia rola
Lektor
1993
Casus: Otto Schimek
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll