PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Janusz Władysław Skałkowski

Janusz Władysław Skałkowski
URODZONY: 26 czerwiec 1953, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (203)
2015
Aktorka
Producent
2014
89 - 91 Wyrwaliśmy się na wolność
Producent wykonawczy
2012
Krakowiaczek ci ja...
Producent
2011
Dzieci czasu zagłady
Producent
2010
Bye, Bye Dublin!
Producent
2009
Kiedyś w Afryce
Producent
2009
Hotel Polski
Producent
2009
Od unii do Unii
Producent
2008
Lublin - Lwów. Miasta filmowe
Producent
2008
Dzięki niemu żyjemy
Producent wykonawczy
2007
A gdyby tak się stało
Producent
2006
Spacer z dziennikiem
Producent
2006
Orkiestra dęta
Producent
2006
Ziemia nieznana
Producent
2006
Ballada o domu
Producent
2006
Ballada o domu
Kierownik produkcji
2006
Piosenka i życie
Koproducent
2005
Podróże Daniela Szczechury
Producent
2005
Dzień pierwszy. 1 maja 2004
Producent
2005
Jeszcze cię kocham
Producent
2005
Jeszcze cię kocham
Kierownik produkcji
2005
Podróże Daniela Szczechury
Kierownik produkcji
2004
Oskarżeni
Producent
2004
Dzieciństwo w cieniu śmierci
Producent
2004
Niekończący się sen
Producent
2004
Dom przyjaciół tęcza
Producent
2004
Niekończący się sen
Producent wykonawczy
2003
Tadeusz Borowski 1922-1951-2003
Kierownik produkcji
2002
O czym marzą tygrysy
Producent
2002
Zaczęło się w Krakowie, czyli utracona szansa Krakowskiej Szkoły Filmowej
Producent
2002
Himilsbach. Prawdy, bujdy, czarne dziury
Producent
2002
Dzieci rewolucji
Producent
2002
Poza cieniem
Kierownik produkcji
2002
O czym marzą tygrysy
Kierownik produkcji
2001
Czarna Madonna z Saint Louis(USA)
Producent
2001
Alicja
Producent
2001
Życie na krawędzi
Producent
2001
Młodość w czasach zagłady
Producent
2001
Zakochana dziewczyna
Producent
2001
Concorde z jasnego nieba
Producent
2001
Młodość w czasach zagłady
Producent
2001
Zakochana dziewczyna
Kierownik produkcji
2001
Alicja
Kierownik produkcji
2000
Najwyżej na świecie
Producent
2000
Jan Dobkowski. Linia śladem myślenia
Producent
2000
Gołębie
Producent
2000
Świat moich wujków
Producent
2000
Wszystko co wartościowe
Producent
2000
Ludwik Perski. Krótkie wspomnienie z długiego życia
Producent
2000
Świat Majów
Producent
2000
Opętanie
Producent
2000
Historia Leokadii J.
Producent
2000
Jan Dobkowski. Linia śladem myślenia
Kierownik produkcji
2000
Ludwik Perski. Krótkie wspomnienie z długiego życia
Kierownik produkcji
1999
Dotknij mnie
Producent
1999
...Dom daleko
Producent
1999
Śmierć człowieka utalentowanego
Producent
1999
Matka Boska pustynna
Producent
1999
Wielka ucieczka cenzora
Producent
1999
Rysie
Producent
1999
Guziki
Producent
1999
Benek blues
Producent
1999
Tata, I love you
Producent
1999
Dotknij mnie
Kierownik produkcji
1999
Rysie
Kierownik produkcji
1998
Wina Ikara. Inteligencja polska w Warszawie 1939-44
Producent
1998
Mój pradziad Melchior Wańkowicz
Producent
1998
Bartoszewski
Producent
1998
Żeby nie bolało
Producent
1998
Lunfardo - język ulicy
Producent
1998
Żeby nie bolało
Producent
1998
Mój pradziad Melchior Wańkowicz
Producent
1998
Zbigniew Makowski - Index Rerum Notabilium
Producent
1998
Tony Halik opisuje świat
Producent
1998
Chrześcijańskie dziedzictwo czarnej Afryki. Malowidła z Faras
Producent
1998
Wina Ikara. Inteligencja polska w Warszawie 1939-44
Kierownik produkcji
1998
Żeby nie bolało
Kierownik produkcji
1998
Żeby nie bolało
Kierownik produkcji
1998
Stadion czyli Jarmark Europa
Producent wykonawczy
1997
Polacy nie gęsi...Smak ryby Fugu
Producent
1997
Teren uspokojony
Producent
1996
Kolejka
Producent
1996
Kościół na Górze Syjon
Producent
1996
Architekt
Producent
1996
Moja Moskwa
Producent
1995
Wszystko może się przytrafić
Producent
1995
Po zwycięstwie 1989 - 1995
Producent
1995
Lux aeterna
Producent
1995
Szkoła dla orłów
Producent
1995
O drzewach i ogrodach
Producent
1995
Dom ukrainny
Producent
1995
Szkoła dla orłów
Kierownik produkcji
1995
Lux aeterna
Kierownik produkcji
1995
Patrzyłem na Zachód w stronę Polski
II kierownik produkcji
1994
Warszawa 94. Podróż sentymentalna
Producent
1994
555
Producent
1994
Wszyscy byliśmy dziećmi
Producent
1994
Szkoła na Pięknej
Producent
1994
Pani Zula
Producent
1994
William Shakespeare. Sonety
Producent
1994
W kręgu Lasek
Producent
1994
Pokolenia bieszczadzkie
Producent
1994
Góra Kalwaria w Jerozolimie
Producent
1994
Pierwszy ułan Drugiej Rzeczypospolitej
Kierownik produkcji
1994
W kręgu Lasek
Kierownik produkcji
1994
Pokolenia bieszczadzkie
Kierownik produkcji
1994
Warszawa 94. Podróż sentymentalna
Kierownik produkcji
1994
555
Kierownik produkcji
1993
Walery. Portret entuzjasty
Producent
1993
Ordonka
Producent
1993
Lwowskie wesele
Producent
1993
Strażniczka hetmańskiego grobu
Producent
1993
Halina we wspomnieniach Mariana Brandysa
Producent
1993
Popołudnie słoneczne chodziłem jak po śmierci
Producent
1993
Marynka. O poznańskim gimnazjum im. Św. Marii Magdaleny
Producent
1993
Autoportret
Producent
1993
Autoportret
Kierownik produkcji
1993
Ordonka
Kierownik produkcji
1993
89 mm od Europy
Kierownik produkcji
1992
Sex to sex
Producent
1992
Kabaret pod Egidą
Producent
1992
Płyniemy
Producent
1992
Sejm i Senat II Rzeczypospolitej
Producent
1992
Mój dom
Producent
1992
Dzieje parlamentaryzmu polskiego
Producent
1992
Słodko, gorzko
Producent
1992
Ja, komediant
Producent
1992
Sejm dawnej Rzeczypospolitej (do rozbiorów Polski)
Producent
1992
Sejm dawnej Rzeczypospolitej (do rozbiorów Polski)
Kierownik produkcji
1992
Kabaret pod Egidą
Kierownik produkcji
1992
Sejm i Senat II Rzeczypospolitej
Kierownik produkcji
1992
Dzieje parlamentaryzmu polskiego
Kierownik produkcji
1992
Kalina
Kierownik produkcji
1991
Andrzej Banach
Producent
1991
Szkoła
Producent
1991
Tyle nut ile trzeba
Producent
1991
Sejmy na ziemiach polskich i Polacy w parlamentach zaborców w XIX - pocz. XX w.
Producent
1991
Andrzej Banach
Kierownik produkcji
1991
Polacy nie gęsi...
Kierownik produkcji
1991
Opowiedz mi swoją historię
Kierownik produkcji
1991
Tyle nut ile trzeba
Kierownik produkcji
1991
Sejmy na ziemiach polskich i Polacy w parlamentach zaborców w XIX - pocz. XX w.
Kierownik produkcji
1991
Ikar
Producent wykonawczy
1990
Z filmoteki polskiej
Producent
1990
Widmo
Producent
1990
Perła północnych Chin
Kierownik produkcji
1990
Z życia pomników
Kierownik produkcji
1990
Szary
Kierownik produkcji
1990
Las Katyński
Kierownik produkcji
1988
Brzytwa
Producent
1988
Toast
Producent
1988
Sukces krzepi, czyli z Melchiorem Wańkowiczem w COP-ie
Kierownik produkcji
1988
Reportaż z siedmiu dziesięcioleci
Kierownik produkcji
1987
NR 181970
Kierownik produkcji
1987
Dzieciństwo
Kierownik produkcji
1987
Maria Rodziewiczówna czyli zaściankowość nobilitowana
Kierownik produkcji
1987
Bytom
Kierownik produkcji
1987
Więzień nr 94287
Kierownik produkcji
1987
Ja - Żyd
Kierownik produkcji
1986
Mecz
Kierownik produkcji
1986
Hibakuszia
Kierownik produkcji
1986
Opowiadamy się po stronie życia
Kierownik produkcji
1985
Elementarz i komputer
Kierownik produkcji
1985
Borkowie z Solca
Kierownik produkcji
1985
Nauczyciele
Kierownik produkcji
1985
Klaudia i Fabian
Współpraca produkcyjna
1984
Niepokonani
Kierownik produkcji
1983
Nasze zakłady wykonały plan...
Kierownik produkcji
1983
Kaleki las
Kierownik produkcji
1982
Stawiam na Bronxa
Kierownik produkcji
1982
Magister Półchłopek
Kierownik produkcji
1982
Pielgrzymów
Kierownik produkcji
1982
I wyrosło zboże
Kierownik produkcji
1982
Małe mieszkanko
Kierownik produkcji
1982
Magda i Paweł
Kierownik produkcji
1982
Bulgot
Kierownik produkcji
1982
Jeszcze czekam...
Kierownik produkcji
1981
Warunki, można powiedzieć, naprawdę doskonałe...
Kierownik produkcji
1980
Przygoda reportera
Kierownik produkcji
1980
Warszawo Warszawo
Kierownik produkcji
1980
Bileterka
Kierownik produkcji
1980
Wybór
Kierownik produkcji
1980
Tworzyć złoto szare
Kierownik produkcji
1980
Alicja w krainie atomu
Kierownik produkcji
1980
Unitra-polcolor
Kierownik produkcji
1979
Czerwony krzyż na pocztowym znaczku
Kierownik produkcji
1979
Na Pradze
Kierownik produkcji
1979
Czerwony krzyż na pocztowym znaczku
Kierownik produkcji
1979
Instytut Chemii Przemysłowej
Kierownik produkcji
1979
Stara cegielnia
Kierownik produkcji
1979
Cięcie
Kierownik produkcji
1978
Piekarz
Kierownik produkcji
1978
XX Anni
Kierownik produkcji
1978
Gwiazda pomyślności
Kierownik produkcji
1977
Wół
Kierownik produkcji
1977
Ziarno
Kierownik produkcji
1977
Wizyta we Włoszech i w Watykanie
Kierownik produkcji
1977
Profesor
Kierownik produkcji
1977
Rzecz o Stilonie
Kierownik produkcji
1976
Albo ja albo ona
Współpraca produkcyjna
1974
To też jest Biblia
Producent
1974
To też jest Biblia
Kierownik produkcji
Wiara, nadzieja, miłość
Producent
 PION REŻYSERSKI (4)
1985
Owczarz
Współpraca
1984
Opale
Współpraca
1983
Czadeckie wesele
Współpraca
1978
Przenikanie (obserwacje z pierwszej fazy)
Współpraca
 MUZYKA (1)
2004
Władysław Szpilman 1911 - 2000. Własnymi słowami
Producent muzyki
Opis
Przez wiele lat zawodowo związany z Wytwórnią Filmów Dokumentalnych w Warszawie. Pracował przy realizacji wielu filmów dokumentalnych. Jako producent odpowiadał za powstanie m.in. takich filmów jak "Hotel Polski" czy też "Bye, bye Dublin". Jeden ze współzałożycieli Studia Filmowego Kalejdoskop.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll