PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes
URODZONY: 22 grudzień 1962, Ipswich
Filmografia
 AKTOR (42)
2022
Menu
2021
King's Man: Pierwsza misja
2018
Biały kruk
2017
LEGO® BATMAN: FILM
Alfred Pennyworth (głos)
2016
Nienasyceni
Harry Hawkes
2016
Ave, Cezar!
Laurence Lorenz
2016
Kubo i dwie struny
Księżycowy król (głos)
2015
Spectre
M
2014
Grand Budapest Hotel
Pan Gustave H.
2013
The Invisible Woman
Charles Dickens
2012
Wielkie nadzieje
Magwitch
2012
Gniew tytanów
Hades
2012
Skyfall
Gareth Mallory
2011
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
Lord Voldemort
2011
Koriolan
Gnejusz Marcjusz Koriolan
2011
Ósma strona
Alec Beasley
2010
Niania i wielkie bum
Lord Gray
2010
Starcie Tytanów
Hades
2010
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I
Lord Voldemort
2008
The Hurt Locker: W pułapce wojny
Dowódca najemników
2008
Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj
Harry
2008
Księżna
Książę Devonshire
2008
Lektor
Michael Berg
2007
Harry Potter i Zakon Feniksa
Lord Voldemort
2006
Bernard i Doris (TV)
Bernard Lafferty
2005
Wierny ogrodnik
Justin Quayle
2005
Wallace i Gromit: Klątwa królika
Lord Victor (angielska wersja językowa) (głos)
2005
Biała hrabina
Todd Jackson
2005
Harry Potter i Czara Ognia
Lord Voldemort
2002
Czerwony smok
Francis Dolarhyde
2002
Pokojówka na Manhattanie
Christopher Marshall
2002
Pająk
Dennis 'Pająk' Cleg
2000
Spotkanie z Jezusem
Jezus (głos)
1999
Kropla słońca
Ignatz Sonnenschein / Adam Sors / Ivan Sors
1999
Koniec romansu
Maurice Bendrix
1999
Oniegin
Oniegin
1998
Książę Egiptu
Ramzes (głos)
1997
Oscar i Lucinda
Oscar Hopkins
1996
Angielski pacjent
Hrabia Laszlo de Almásy
1995
Dziwne dni
Lenny Nero
1993
Dzieciątko z Macon
Syn biskupa
1993
Lista Schindlera
Amon Goeth
 PION REŻYSERSKI (3)
2018
Biały kruk
Reżyser
2013
The Invisible Woman
Reżyser
2011
Koriolan
Reżyser
 PRODUKCJA (1)
2011
Koriolan
Producent
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll