PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mieczysława Ćwiklińska

Mieczysława Ćwiklińska
URODZONA: 01 styczeń 1879, Lublin
ZMARŁA: 28 lipiec 1972 w wieku 93 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (32)
1993
"Zdjąć kapelusz, Ćwikła idzie"
(bohater filmu)
1969
Pani Miecia
(bohater filmu)
1948
Ulica graniczna
Klara
1939
U kresu drogi
ciotka Gabrieli
1939
Żona i nie żona
baronowa
1939
Doktor Murek
Czabranowa, matka Tunki
1939
Ja tu rządzę
matka
1939
Złota maska
jego matka
1939
Biały murzyn
hrabina Lipska, ciotka Jadwigi
1939
Przez łzy do szczęścia
sekretarka Leny
1938
Profesor Wilczur
Szkopkowa
1938
Sygnały
markiza de Boncroix
1938
Granica
matka Zenona
1938
Strachy
ciotka Teres
1938
Gehenna
Ewelina
1938
Wrzos
Ramszycowa
1938
Robert i Bertrand
jego siostra
1938
Kłamstwo Krystyny
matka Janka
1938
Druga miłość
matka Janiny
1937
Dorożkarz nr 13
pani Tarska
1937
Znachor
Szkopkowa
1937
Pani minister tańczy
Polly
1937
Ordynat Michorowski
baronowa Elzonowska
1937
Dziewczęta z Nowolipek
Raczyńska
1936
Trędowata
baronowa Idalia, jej matka
1936
Jadzia
prezesowa Oksza
1936
Straszny dwór
cześnikowa
1935
Panienka z Poste Restante
jego żona
1935
Antek Policmajster
gubernatorowa
1935
Wacuś
wdowa Centkowska
1934
Czy Lucyna to dziewczyna?
hrabina
1933
Jego ekscelencja subiekt
matka Ani
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll