PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Harry Dean Stanton

Harry Dean Stanton
URODZONY: 14 lipiec 1926, West Irvine
Filmografia
 AKTOR (29)
2012
Stanton: Przejrzeć Harry’ego
(bohater filmu)
2012
7 psychopatów
Człowiek w kapeluszu
2011
Wszystkie odloty Cheyenne'a
Robert Plath
2011
Rango
Balthazar (głos)
2006
Inland Empire
Freedie Howard
2001
Obietnica
Floyd Cage
2000
Człowiek, który płakał
Felix Perlman
1999
Prosta historia
Lyle
1999
Zielona mila
Toot-Toot
1998
Las Vegas Parano
Sędzia
1997
Jak jej nie kochać
Tony 'Shorty' Russo
1992
Twin Peaks: Ogniu, krocz za mną
Carl Rodd
1992
Cruise Control
Roland
1992
Kłopoty z facetami
Redmond Layls
1990
Dzikość serca
Johnnie Farragut
1988
Ostatnie kuszenie Chrystusa
Szaweł, Paweł
1985
Chora miłość
Starszy pan
1984
Paryż, Teksas
Travis Henderson
1983
Christine
Detektyw Rudolph Junkins
1980
Śmierć na żywo
Vincent Ferriman
1979
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
Brett
1979
Mądrość krwi
Asa Hawks
1977
Zwolnienie warunkowe
Jerry Schue
1976
Przełomy Missouri
Calvin
1975
The Legendary Curse of the Hope Diamond (TV)
Prezydent Warren G. Harding
1974
Narzeczona Zandy'ego
Songer
1973
Pat Garrett i Billy Kid
Luke
1970
Złoto dla zuchwałych
Szeregowy Willard
1969
Lanton Mills
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll