PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Adam Mularczyk

Adam Mularczyk
URODZONY: 13 styczeń 1923, Kraków
ZMARŁ: 12 czerwiec 1996 w wieku 73 lat, Filadelfia
Filmografia
 AKTOR (16)
1972
Kaprysy Łazarza
stolarz
1972
Poszukiwany, poszukiwana
malarz Adamiec
1971
Nie lubię poniedziałku
taksówkarz
1971
Seksolatki
aptekarz Bronisław
1971
System (TV)
pacjent nad lisią jamą
1970
Album polski
kolejarz
1966
Pieczone gołąbki
majster Wierzchowski
1965
Wojna domowa
1965
Popioły
stary Żyd w Wygnance
1962
Drugi brzeg
więzień kryminalny "Rączka"
1960
Ostrożnie Yeti
złodziej "niezłego" obrazu; nie występuje w napisach
1960
Ostrożnie, Yeti!
złodziej obrazu
1959
Anatomia morderstwa
Parnell Emmett McCarthy (polski dubbing)
1958
Zadzwońcie do mojej żony
kapitan motorówki
1958
Szewczyk Kopytko
(głos)
1954
Kariera
Rosiak
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll