PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Alicja Jachiewicz

Alicja Jachiewicz
URODZONA: 26 październik 1948, Olsztyn
Filmografia
 AKTORKA (41)
2009
Generał Nil
Janina Fieldorf, żona Emila
2005
Motór
Matka Bazyla
2001
Przedwiośnie
Wielosławska, matka Hipolita
1996
Szamanka
Matka Włoszki
1991
Kroll
matka
1989
Chce mi się wyć
gospodyni
1988
Bez grzechu
Irma
1988
Pięć kobiet na tle morza
Alicja
1987
Polowanie na króla Lira
aktorka Katarzyna Karpiel
1987
Dondula (TV)
1987
Opowieść Harleya
matka Ireny
1987
Sonata marymoncka
matka Ryśka
1986
Epizod Berlin - West
aktorka
1985
Epizod Berlin West
aktorka
1985
Bariery
Zofia
1984
Kukułka w ciemnym lesie
Frida
1984
Marynia
Teresa Krasławska, żona Maszki
1984
Ultimatum
żona Owadnika
1983
Akademia Pana Kleksa
Królowa
1983
Co dzień bliżej nieba
nauczycielka geografii
1983
Wedle wyroków twoich...
żona Macha
1982
Bluszcz
Danusia
1981
Czerwone węże
Stańczakowa
1980
Laureat (TV)
Dorota
1980
Mecz
Balláné
1980
Bo oszalałem dla niej
Jadzia
1978
Płomienie
Urszula
1977
Królowa pszczół
Szymczakowa
1977
Gdzie woda czysta i trawa zielona
żona
1976
Zofia
córka Zofii
1975
W te dni przedwiosenne
żona Kaszyby
1974
Broda
Irena Rzepicka "Ropucha"
1974
Opowieść w czerwieni
Regina
1973
Opętanie
Hanka
1973
Stracona noc
Faustynka
1973
Ciemna rzeka
Hela
1972
777
Alka
1972
Trzeba zabić tę miłość
Dzidzia
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
Joasia
1971
Kocie ślady
porucznik Elżbieta
1971
Trzecia część nocy
Kelnerka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll