PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stefan Kisielewski

Stefan Kisielewski
URODZONY: 07 marzec 1911, Warszawa
ZMARŁ: 27 wrzesień 1991 w wieku 80 lat, Warszawa
Filmografia
 MUZYKA (11)
1967
Kolekcja
Muzyka
1966
Krasnoludek
Muzyka
1963
100 lat
Muzyka
1962
Jadą goście, jadą
Muzyka
1961
Dziś w nocy umrze miasto
Muzyka
1961
O krasnalach i krecie
Muzyka
1960
Przygoda w paski
Muzyka
1959
Turniej
Muzyka
1958
Kalosze szczęścia
Muzyka
1957
Zemsta
Muzyka
1957
Osioł w lwiej skórze
Muzyka
Opis
Kompozytor, pisarz, krytyk. Związany z polityką – poseł na Sejm PRL II i III kadencji, współzałożyciel Unii Polityki Realnej. Wieloletni felietonista „Tygodnika powszechnego”. Napisał muzykę do takich filmów jak: „Zemsta”(1956), „Kalosze szczęścia” (1958), „Dziś w nocy umrze miasto” (1961) „Jadą goście jadą...” (1962). Skomponował wiele utworów muzycznych, za które wielokrotnie był nagradzany. Zmarł w 1991 roku.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll