PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Barbara Horawianka

Barbara Horawianka
URODZONA: 14 maj 1930, Katowice
Filmografia
 AKTORKA (34)
2014
Obywatel
Matka Jana
2014
Arbiter uwagi
Babcia
2009
Zgorszenie publiczne
Wtorcyno
2004
Zbliżenia
1998
Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata
Pani Jenkins (polski dubbing)
1990
Historia niemoralna
ginekolog
1988
"Ja, który mam podwójne życie..." czyli dylemat Josepha Conrada
1987
Rajski ptak
1987
Brawo mistrzu
1983
Fachowiec
Zagórska
1982
Jeśli się odnajdziemy
Kowalewska
1982
Pensja pani Latter
pani Latter
1974
Tylko się jeździ
mama Jacka
1972
Jezioro osobliwości
matka Marty
1968
Samotność we dwoje
Edyta
1967
Katarynka
matka dziewczynki
1967
Stawka większa niż życie
Anna Maria Elken
1966
Marysia i Napoleon
królowa Ludwika
1966
Kochankowie z Marony
Ola
1964
Drewniany różaniec
siostra Modesta
1964
Barwy walki
Hanka
1964
Późne popołudnie
nauczycielka
1964
Echo
Lucyna
1963
Lęk
brak danych
1963
Godzina pąsowej róży
Felicja
1961
Czas przeszły
Klara
1961
Dziś w nocy umrze miasto
blondynka
1960
Do widzenia, do jutra
Joasia (głos)
1960
Marysia i krasnoludki
królowa Tatrs (głos)
1960
Zobaczymy się w niedzielę
Wanda
1960
Krzyżacy
Służka zakonna
1959
Kamienne niebo
Rumińska
1959
Pociąg
żona lekarza
1957
Zagubione uczucia
przedszkolanka
 INNE (3)
1969
Olga Boznańska
Lektor
1963
Bronisław Wojciech Linke
Lektor
1962
Niobe
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll