PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Sielański

Stanisław Sielański
URODZONY: 08 sierpień 1899, Łódź
ZMARŁ: 28 kwiecień 1955 w wieku 55 lat, Nowy Jork
Filmografia
 AKTOR (36)
1939
O czym się nie mówi
Flecik
1939
Włóczęgi
Niuśko
1939
Przez łzy do szczęścia
szofer Feliks
1938
Serce matki
Rodzynek, weterynarz
1938
Królowa przedmieścia
Antek
1938
Zapomniana melodia
Jarząbek, sekretarz Rolicza
1938
Rena
ekspedient Wąski
1938
Ostatnia brygada
lokaj Feliks
1938
Kobiety nad przepaścią
marynarz Staś
1938
Szczęśliwa trzynastka
Koziołek, pracownik domu towarowego
1938
Sygnały
maryanrz
1937
Ułan księcia Józefa
sierżant Koperek
1937
Książątko
aptekarz Gulardowicz
1937
Ty, co w ostrej świecisz bramie
Kwiatek
1937
Pani minister tańczy
starszy kelner
1937
Trójka hultajska
czeladnik krawiecki Igiełka
1937
Dorożkarz nr 13
Felek Ślepowroński
1937
O czym marzą kobiety
wywiadowca
1936
Straszny dwór
Jasiek
1936
Papa się żeni
Jan, służący Viscontiego
1936
Jadzia
Wypych, majster firmy Malicz
1936
Pan Twardowski
sługa
1936
Będzie lepiej
Hipek
1936
Jego wielka miłość
fryzjer
1936
Wierna rzeka
wachmistrz
1935
Manewry miłosne
jego ordynans
1935
Nie miała baba kłopotu
1935
Kochaj tylko mnie
Stefan Piątek, sekretarz teatru
1935
Rapsodia Bałtyku
marynarz Przędza
1934
Przebudzenie
1934
Śluby ułańskie
ordynans Grześ
1933
Zabawka
doktor Wessel
1933
Przybłęda
głupi Wasyl
1932
10% dla mnie
Paszkieła
1932
Romeo i Julcia
Lamus
1930
Janko Muzykant
kelner
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll