PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Małgorzata Braszka

Małgorzata Braszka
URODZONA: 1950, Łódź
Filmografia
 SCENOGRAFIA (25)
2019
Kurier
Kostiumy
2018
Kamerdyner
Kostiumy
2014
Jack Strong
Kostiumy
2012
Pokłosie
Kostiumy
2011
Pokaż kotku, co masz w środku
Kostiumy
2010
Śluby panieńskie
Kostiumy
2006
Thr3e
Kostiumy
2005
Komornik
Kostiumy
2005
Solidarność, solidarność...
Kostiumy
2002
Kariera Nikosia Dyzmy
Kostiumy
2001
Listy miłosne
Kostiumy
2001
Przedwiośnie
Kostiumy
1999
Torowisko
Kostiumy
1997
Księga wielkich życzeń
Kostiumy
1996
Poznań 56
Kostiumy
1995
Grający z talerza
Kostiumy
1994
20 lat później
Kostiumy
1988
Bliskie spotkania z wesołym diabłem
Kostiumy
1987
Kingsajz
Kostiumy
1986
Przyjaciel wesołego diabła
Kostiumy
1984
Wahadełko (TV)
Kostiumy
1983
Seksmisja
Kostiumy
1980
Wizja lokalna 1901
Kostiumy
1979
Obok (TV)
Kostiumy
1979
Aria dla atlety
Kostiumy
Opis
Członek Polskiej Akademii Filmowej.
W 1990 roku otrzymała Nagrodę za najlepsze kostiumu do filmu "Poznań 56" podczas Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych.
W 2001 roku nagrodzona za najlepsze kostiumy do filmu "Przedwiośnie", za prace przy tym filmie została nominowana do Polskiej Nagrody Filmowej.
W 2012 roku nominowana do Polskiej Nagrody Filmowej za najlepsze kostiumy do filmu "Śluby Panieńskie".
W 2013 roku nominowana do Polskiej Nagrody Filmowej za najlepsze kostiumy do filmu "Pokłosie".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll