PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tadeusz Wieżan

Tadeusz Wieżan
URODZONY: 01 wrzesień 1929, Wilno
ZMARŁ: 29 listopad 1982 w wieku 53 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (31)
1973
Hubal
Zdjęcia
1972
Ballada o ścinaniu drzewa
Zdjęcia
1971
Brylanty Pani Zuzy
Zdjęcia
1971
Kocie ślady
Zdjęcia
1971
Gwiazda wytrwałości
Zdjęcia
1969
Szkice warszawskie
Zdjęcia
1969
Rzeczpospolita Babska
Zdjęcia
1968
Człowiek z M-3
Zdjęcia
1968
Zaliczenie (TV)
Zdjęcia
1967
Szach i mat (TV)
Zdjęcia
1967
Poradnik matrymonialny
Zdjęcia
1967
Ja gorę (TV)
Zdjęcia
1967
Ślepy tor (TV)
Zdjęcia
1966
Cała naprzód
Zdjęcia
1966
Bumerang
Zdjęcia
1965
Głos ma prokurator
Zdjęcia
1965
Śmierć w środkowym pokoju
Zdjęcia
1964
Pierwszy dzień wolności
Zdjęcia
1963
Kryptonim Nektar
Zdjęcia
1963
Kryptonim "Nektar"
Zdjęcia
1963
Ubranie prawie nowe
Zdjęcia
1963
Mam tu swój dom
Zdjęcia
1961
Rzeczywistość
Zdjęcia
1961
Bitwa o Kozi Dwór
Zdjęcia
1960
Decyzja
Zdjęcia
1959
Lunatycy
Zdjęcia
1958
Miasteczko
Zdjęcia
1958
Wspomnienie o poecie
Zdjęcia
1957
Rysunek dziecka
Zdjęcia
1954
Rzodkiewki
Zdjęcia
1954
W kieracie
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (6)
1978
Pożegnanie
Opieka pedagogiczna
1978
Smok
Opieka pedagogiczna
1978
Zamiast filmu
Opieka pedagogiczna
1972
Ballada o ścinaniu drzewa
Scenariusz
1972
Raz, dwa, trzy
Opieka pedagogiczna
1971
Brylanty Pani Zuzy
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll