PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marian Duszyński

Marian Duszyński
URODZONY: 30 wrzesień 1922, Kraków
ZMARŁ: 01 wrzesień 2013 w wieku 90 lat, ()
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (68)
1988
Powrót do gniazda
Reżyser
1985
W czterdziestą rocznicę zwycięstwa
Reżyser
1985
Ocalić Polskę. Cz III
Reżyser
1985
Ocalić Polskę. Cz. 3
Reżyser
1985
Ocalić Polskę. Cz. 1 Niezadowolenie
Reżyser
1985
Uwertura
Reżyser
1985
Ocalić Polskę. Cz II. Kryzys
Reżyser
1985
W czterdziestą rocznice zwycięstwa
Reżyser
1985
Ocalić Polskę. Cz I. Niezadowolenie
Reżyser
1985
Ocalić Polskę. Cz. 2 Kryzys
Reżyser
1983
Wyrzutnie
Reżyser
1983
Piąta saska
Reżyser
1982
Dni nadziei, dni dramatu
Reżyser
1982
Dni nadziei, dni dramatu
Reżyser
1982
Aby nie spłonął nasz dom
Reżyser
1982
W obronie socjalizmu
Reżyser
1982
Loty taktyczne
Reżyser
1981
Wojskowa Alma Mater
Reżyser
1981
Pancerni
Reżyser
1981
Organizacja i prowadzenie rozpoznania w rejonie porażenia
Reżyser
1980
Wypad
Reżyser
1979
W ośrodku jeździeckim
Reżyser
1979
Musztra paradna
Reżyser
1978
Artylerzyści
Reżyser
1978
Powstanie styczniowe
Reżyser
1978
Transbud
Reżyser
1978
Budownictwo jednorodzinne w monolicie
Reżyser
1978
Strzeżmy się pożarów w transporcie
Reżyser
1977
Obronne przygotowanie młodzieży
Reżyser
1977
Był taki czas
Reżyser
1977
Wodniacy
Reżyser
1976
Na straży socjalistycznej Kuby
Reżyser
1976
O wolną i ludową
Reżyser
1976
NAL-nasz klasowy i bojowy sojusznik
Reżyser
1976
NAL-nasz klasowy i bojowy sojusznik
Reżyser
1975
Przywiozę Ci błękitny hełm
Reżyser
1975
UNEF - polski polowy
Reżyser
1975
Nauce i krajowi
Reżyser
1975
Po latach trzech
Reżyser
1975
Spotkania z Kanałem Sueskim
Reżyser
1975
Wisła 75
Reżyser
1975
Po trzech latach
Reżyser
1975
Hawana wczoraj i dziś
Reżyser
1975
Saperzy w błękitnych hełmach
Reżyser
1975
Spotkanie z Kanałem Sueskim
Reżyser
1974
Stolicy w darze
Reżyser
1974
Socjalistyczna Kuba
Reżyser
1974
Kraj Mój
Reżyser
1973
Wiosna 73
Reżyser
1973
Kompania reprezentacyjna
Reżyser
1973
Kraj 73
Reżyser
1972
Pasowani
Reżyser
1972
Civitas Cedene
Reżyser
1972
Grenadierzy
Reżyser
1971
Oddawanie honorów
Reżyser
1971
Kometa, Brzoza 10, 20
Reżyser
1971
Na szlaku
Reżyser
1971
Do kroniki Krakowa
Reżyser
1970
Do Ciebie Warszawo
Reżyser
1970
I znów czarne krzyże
Reżyser
1969
Finale
Reżyser
1969
Czarne krzyże
Reżyser
1969
Ostatni akord
Reżyser
1968
Marynarze
Reżyser
1968
Żołnierska rzecz
Reżyser
1968
Uwaga, nadchodzi
Reżyser
1968
Cel widzę
Reżyser
1968
UNEF - polski polowy
Reżyser
 MONTAŻ (56)
1973
Czas poligonu
Montaż
1972
Dziewiątką pojechać w aleje
Montaż
1971
Konwoje
Montaż
1970
Martwa natura
Montaż
1970
Bliski wschód 1970
Montaż
1970
Granica zbrodni Arthura Greisera
Montaż
1969
Legia
Montaż
1968
Ślubuję Ci morze
Montaż
1968
Wietnamu dzień powszedni
Montaż
1966
Teatrzyk aluzji i drwiny
Montaż
1966
"Za Waszą wolność i Naszą"
Montaż
1966
Nauka jazdy
Montaż
1965
Nowocześnie - bezpiecznie
Montaż
1965
Feldpost Osten 1942-44
Montaż
1965
Miłość na stronie
Montaż
1965
Mydło Camel
Montaż
1965
Bliżej miedzi
Montaż
1965
Strach ma wielkie oczy
Montaż
1965
Wieża Babel
Montaż
1965
Stocznia Gdynia
Montaż
1965
Miedź
Montaż
1964
Wieś buduje
Montaż
1964
Dom na osiedlu
Montaż
1963
Nad Tatrami
Montaż
1963
Wczoraj i dziś WSM
Montaż
1963
Dr Kruppik
Montaż
1963
Światła dnia
Montaż
1963
Początek wielkiej miedzi
Montaż
1962
Wieki myśli ludzkiej
Montaż
1962
Paryż - Warszawa w 3 godziny
Montaż
1962
Na szosie
Montaż
1962
Na studium zaocznym
Montaż
1962
Ludzie myślcie
Montaż
1962
Janek
Montaż
1962
Gangsterzy i filantropi
Montaż
1962
Na szosie
Montaż
1961
Pierwsza balowa sukienka
Montaż
1961
Bezkrólewie
Montaż
1961
Nareszcie o nas
Montaż
1961
Aby kwitło życie...
Montaż
1961
Aby kwitło życie
Montaż
1960
Spadochroniarze
Montaż
1960
Przewoźnicy z Accry
Montaż
1960
Gwinea Niepodległa
Montaż
1960
Biały człowiek z Yakou
Montaż
1960
Pamiętnik jego wysokości
Montaż
1959
Trzech panów z Zamościa
Montaż
1959
Początek reportażu
Montaż
1959
Dzień bez słońca
Montaż
1959
Koncert na ekranie
Montaż
1959
Sprawa Nr. 47/60
Montaż
1958
Szybownicy świata
Montaż
1958
Dezerter
Montaż
1958
Miasto na wyspach
Montaż
1957
W gromadzie ducha puszczy
Montaż
1956
Śląsk
Montaż
 SCENARIUSZ (44)
1988
Powrót do gniazda
Scenariusz
1985
Uwertura
Scenariusz
1985
W czterdziestą rocznice zwycięstwa
Scenariusz
1985
W czterdziestą rocznicę zwycięstwa
Scenariusz
1983
Piąta saska
Scenariusz
1982
W obronie socjalizmu
Scenariusz
1982
Aby nie spłonął nasz dom
Scenariusz
1981
Wojskowa Alma Mater
Scenariusz
1981
Pancerni
Scenariusz
1980
Wypad
Scenariusz
1979
W ośrodku jeździeckim
Scenariusz
1979
Musztra paradna
Scenariusz
1978
Transbud
Scenariusz
1978
Budownictwo jednorodzinne w monolicie
Scenariusz
1978
Strzeżmy się pożarów w transporcie
Scenariusz
1978
Artylerzyści
Scenariusz
1978
Powstanie styczniowe
Scenariusz
1977
Był taki czas
Scenariusz
1977
Obronne przygotowanie młodzieży
Scenariusz
1976
NAL-nasz klasowy i bojowy sojusznik
Scenariusz
1976
Na straży socjalistycznej Kuby
Scenariusz
1976
O wolną i ludową
Scenariusz
1976
NAL-nasz klasowy i bojowy sojusznik
Scenariusz
1975
Po latach trzech
Scenariusz
1975
Przywiozę Ci błękitny hełm
Scenariusz
1975
Nauce i krajowi
Scenariusz
1975
Po trzech latach
Scenariusz
1975
Hawana wczoraj i dziś
Scenariusz
1974
Socjalistyczna Kuba
Scenariusz
1974
Stolicy w darze
Scenariusz
1974
Kraj Mój
Scenariusz
1973
Wiosna 73
Scenariusz
1973
Kraj 73
Scenariusz
1973
Kompania reprezentacyjna
Scenariusz
1972
Pasowani
Scenariusz
1972
Grenadierzy
Scenariusz
1972
Civitas Cedene
Scenariusz
1971
Do kroniki Krakowa
Scenariusz
1971
Na szlaku
Scenariusz
1970
I znów czarne krzyże
Scenariusz
1970
Do Ciebie Warszawo
Scenariusz
1969
Ostatni akord
Scenariusz
1969
Finale
Scenariusz
1969
Czarne krzyże
Scenariusz
 DŹWIĘK (1)
1954
Czy jesteś wśród nich?
Montażysta dźwięku
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll