PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Markowski

Andrzej Markowski
URODZONY: 22 sierpień 1924, Lublin
ZMARŁ: 30 październik 1986 w wieku 62 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 MUZYKA (30)
1978
Witold Małcużyński we wspomnieniach bliskich
Dyrygent
1970
Warszawska opowieść
Muzyka
1969
Między wrześniem a majem
Muzyka
1969
Zbyszek
Muzyka
1969
Pan Wołodyjowski
Muzyka
1968
Przekładaniec (TV)
Muzyka
1968
Dziki żywot koguta - bez światła i bez - słońca!
Muzyka
1967
Tren zbója
Muzyka
1965
Popioły
Muzyka
1965
Na krakowskim rynku
Muzyka
1964
Szkice lubelskie
Muzyka
1963
Ranny w lesie
Muzyka
1963
Materia
Muzyka
1963
Światła dnia
Muzyka
1963
Moto-gaz
Muzyka
1962
Wielka, większa i największa
Muzyka
1959
Milcząca gwiazda
Muzyka
1959
Astronauci
Muzyka
1959
Pajacyk, piesek i płomień
Muzyka
1959
Legenda staroegipska-Ozyrys
Muzyka
1958
Szkoła
Muzyka
1958
Pajacyk i Pikuś
Muzyka
1958
Krzyż walecznych
Muzyka
1958
Spacerek staromiejski
Muzyka
1957
Historia jednego myśliwca
Muzyka
1957
Życie jest piękne
Muzyka
1956
Cień
Muzyka
1955
Godziny nadziei
Muzyka
1955
Idę do słońca
Kompozytor
1954
Pokolenie
Muzyka
 PION REŻYSERSKI (1)
1980
Jachtem donikąd
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll