PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Janusz Hajdun
URODZONY: 25 luty 1935, Lwów
ZMARŁ: 12 wrzesień 2008 w wieku 73 lat, Gdańsk (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 MUZYKA (68)
2006
Wspomnienie o "Bim-Bomie"
Muzyka
2000
Stefan Chwin. Archeolog pamięci
Muzyka
2000
Zbrodnia i kara
Kompozytor
1999
Bursztynowy las
Muzyka
1997
Auschwitz - zstąpienie do piekieł
Muzyka
1991
Franz Kafka
Muzyka
1989
.!?
Muzyka
1989
Kropka, wykrzyknik, znak zapytania
Muzyka
1989
Wiatraki z Ranley
Muzyka
1988
Operacja Bieszczady
Muzyka
1988
Wolność nogi
Muzyka
1988
Amerykanka
Muzyka
1987
Ptaszor
Muzyka
1987
Zdarzenie
Muzyka
1987
Pusta klatka
Muzyka
1987
Donos
Muzyka
1986
Urząd
Muzyka
1986
Nerwowe życie kosmosu
Muzyka
1986
Jarosława Furgały modlitwa w drewnie
Muzyka
1985
Mokry szmal
Muzyka
1985
Potok
Muzyka
1985
Prawem chroniony
Muzyka
1985
Z podniesionymi rękami
Muzyka
1985
Wyrok
Muzyka
1985
Galapagos
Muzyka
1984
Zabicie ciotki
Muzyka
1984
Bliskie spotkania
Muzyka
1984
Katar
Muzyka
1984
Katar
Muzyka
1983
Czarny Kapturek
Muzyka
1983
Nie było słońca tej wiosny
Muzyka
1982
Wyłap
Muzyka
1982
Dowód na romantyczną formułę
Muzyka
1982
Blok
Muzyka
1982
Król puszczy – żubr
Muzyka
1982
Król puszczy - Żubr
Muzyka
1981
Wdech - wydech
Muzyka
1981
Fortepian
Muzyka
1981
Klejnot Wolnego Sumienia
Muzyka
1981
Fantazja dur-moll
Muzyka
1981
Pierwszy film
Muzyka
1980
Media
Muzyka
1980
Sceny narciarskie z Franzem Klammerem
Muzyka
1980
Na wyjeździe
Muzyka
1980
Siano
Muzyka
1979
Wejchertowie
Muzyka
1979
Pięć czwartych
Muzyka
1979
Wygodne łóżko
Muzyka
1979
Zabawa
Kompozytor
1978
Zielona ziemia
Muzyka
1978
Eugeniusz Cękalski. Antoni Bohdziewicz. Andrzej Munk.
Muzyka
1978
...Sztygar na zagrodzie...
Muzyka
1978
Zapowiedź ciszy
Kompozytor
1977
Tańczący jastrząb
Muzyka
1977
Zimne ognie
Muzyka
1977
Kapitan z "Oriona''
Muzyka
1977
Za tą górą czeka jesień
Muzyka
1977
A za tą górą czeka jesień
Muzyka
1976
Stolarz
Muzyka
1976
Lustro
Muzyka
1976
Powrót
Muzyka
1976
Elementarz
Kompozytor
1975
O krasnoludkach i sierotce Marysi
Muzyka
1975
Wanda Gościmińska. Włókniarka
Kompozytor
1974
Tren dla miasta Szydłowca
Muzyka
1974
Historia pewnej miłości
Muzyka
1972
Na wylot
Muzyka
1969
Kościół w Skaryszewie
Muzyka
 PION REŻYSERSKI (1)
1983
Kilka opowieści o człowieku
Reżyser
 DŹWIĘK (1)
1979
Wygodne łóżko
Dźwięk
 MONTAŻ (1)
1998
Legenda "Żaka"
Montaż
Opis
Kompozytor. Absolwent PWSM w Sopocie w klasie fortepianu (dyplom 1965) oraz PWSM w Gdańsku w klasie kompozycji (dyplom 1974). W czasie studiów związany z teatrami „Wybrzeże”, Bim-Bom oraz teatrem rąk „Co to”. Współpracował z „Cyrkiem Rodziny Afanasjew”. Stworzył wtedy przebój „Niech no tylko zakwitną jabłonie”. Pracował w redakcji muzycznej Radia Gdańsk. Autor muzyki do wielu filmów, w tym: „Na wylot” Grzegorza Królikiewicza (1972) - otrzymał nagrodę za muzykę na Lubuskim Lecie Filmowym, „Zimne ognie” Michała Hermana, „Tańczący jastrząb” Grzegorza Królikiewicza. Tworzył również muzykę baletową, teatralną, radiową i telewizyjną.
Był Członkiem Stowarzyszenia Filmowców Polskich.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll