PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tadeusz Fijewski

Tadeusz Fijewski
URODZONY: 14 lipiec 1911, Warszawa
ZMARŁ: 12 listopad 1978 w wieku 67 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (40)
1979
Pełnia
dziadek Foton
1975
Kazimierz Wielki
biskup Nankier
1974
Wiosna panie sierżancie
Wyderko
1973
Chłopi
Kuba
1971
Kamizelka
doktor
1971
Na przełaj
Ojciec
1969
Księżyc (TV)
Pietruchów
1968
Lalka
Ignacy Rzecki
1967
Katarynka
pan Tomasz
1965
Trzy kroki po ziemi
Majchrowski (II)
1965
Lenin w Polsce
sekretarz więzienia
1965
Człowiek z kwiatem w ustach
spóźniony letnik
1964
Pierwszy dzień wolności
doktor Rhode
1962
Dom bez okien
Jankowski
1962
Czarne skrzydła
Falkiewicz
1961
Złoto
puzonista Edzio
1959
Pan Anatol szuka miliona
pan Anatol
1959
Inspekcja pana Anatola
pan Anatol
1958
Kalosze szczęścia
Hipek Michalak
1958
Szewczyk Kopytko
(głos)
1958
Żołnierz królowej Madagaskaru
pan Mazurkiewicz
1957
Kapelusz pana Anatola
pan Anatol
1957
Pętla
pijak
1956
Nikodem Dyzma
Jarec, inspektor policji
1954
Pokolenie
portier
1954
Trudna miłość
Biedronka
1948
Ulica graniczna
Bronek
1946
W chłopskie ręce
Wojtek
1938
Kłamstwo Krystyny
goniec
1938
Paweł i Gaweł
Stefek
1937
Trójka hultajska
syn Wyciora
1936
Florian
wnuk Gaweł
1936
Tajemnica Panny Brinx
steward w pociągu
1935
Dwie Joasie
goniec Antoś
1935
Nie miała baba kłopotu
1934
Córka generała Pankratowa
skazany rewolucjonista
1933
Prokurator Alicja Horn
gazeciarz
1932
Legion ulicy
Władek
1928
Ponad śnieg
Felek
1927
Zew morza
Stach w wieku 10 lat
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll