PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Sylwester Szyszko

Sylwester Szyszko
URODZONY: 08 grudzień 1929, Turek
ZMARŁ: 18 październik 2015 w wieku 85 lat, Mazury
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (13)
1999
Wrota Europy
I Asystent reżysera, II Reżyser
1987
Koniec sezonu na lody
Reżyser
1981
Czwartki ubogich
Reżyser
1979
Zerwane cumy
Reżyser
1977
Milioner
Reżyser
1976
Mgła
Reżyser
1974
Złoto
Reżyser
1974
Telefon
Reżyser
1974
Strzał
Reżyser
1973
Ciemna rzeka
Reżyser
1971
Obcy w lesie (TV)
Reżyser
1969
Jarzębina czerwona
I Asystent reżysera, II Reżyser
1967
Spartakiada młodzieży
Reżyser
 SCENARIUSZ (3)
1973
Ciemna rzeka
Na podstawie
1971
Obcy w lesie (TV)
Scenariusz
1968
Bariery dźwięku (TV)
Scenariusz
Opis
Ukończył Państwową Wyższą Szkołę Filmową, Telewizyjną i Teatralną w Łodzi, na wydziale Reżyserii. Pracował między innymi w Wytwórni filmowej czołówka i w nieistniejącym już zespole filmowym „Skurcz”.
MB
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll