PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Paweł Banasiak
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (39)
2015
Zawód fotograf
Zdjęcia
2015
Lustra Leszka Mądzika
Zdjęcia
2013
Granatowy zeszyt
Zdjęcia
2012
Jeremi
Zdjęcia
2011
Śluby rycerskie czyli epilog Grunwaldu
Zdjęcia
2010
Ksiądz od wszystkich świętych
Zdjęcia
2010
Mind the Gap
Zdjęcia
2008
Gry wojenne
Operator kamery
2008
Ikizama
Zdjęcia
2008
Jadwiga Samosarska
Zdjęcia
2005
Pociąg Warszawa - Rzym
Zdjęcia
2001
Góral w sutannie
Zdjęcia
2000
Klinika cudów
Zdjęcia
1999
Henio
Zdjęcia
1999
Szklane góry
Zdjęcia
1998
Żywioł Haręza
Zdjęcia
1998
Dotknięci
Zdjęcia
1997
Sławomir Mrożek przedstawia
Zdjęcia
1997
Pomnik z wnętrzem
Zdjęcia
1997
Metamorfozy bez końca
Zdjęcia
1997
Daleka przystań
Zdjęcia
1996
Pogrom. Kielce - 4 lipca 1946 r.
Współpraca operatorska
1995
Autobus Siemiatycze - świat
Zdjęcia
1995
Pekin
Zdjęcia
1995
Władysław Raczkiewicz 1939-1945
Zdjęcia
1995
Prezydenci 1946-1989
Zdjęcia
1993
Daremna misja. Opowieść Jana Karskiego-Kozielewskiego
Zdjęcia
1992
Enak
Zdjęcia
1991
Skarga
Współpraca operatorska
1991
Jedno życie
Zdjęcia
1990
W sercu Europy 50 lat potem
Zdjęcia
1989
Struktura
Zdjęcia
1989
Ciemności kryją Ziemię
Zdjęcia
1989
Pokój
Zdjęcia
1989
Jatka
Zdjęcia
1988
Szpital wojskowy
Zdjęcia
1988
Playback czyli pamiętnik znaleizony w wannie
Operator kamery
1988
Wszystko jest na ostrzu noża
Współpraca operatorska
1988
Playback czyli pamiętnik znaleziony w wannie
Operator kamery
 PION REŻYSERSKI (2)
1990
Ostatni Szabes
Współpraca
1988
Narkotyczny zastrzyk
Współpraca
 PRODUKCJA (1)
1998
Żywioł Haręza
Kierownik produkcji
 SCENARIUSZ (1)
1976
Tory pod śniegiem
Scenariusz
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (1991). Autor zdjęć do kilkudziesięciu filmów dokumentalnych. Współpracował m.in. z Pawłem Kędzierskim, Pawłem Łozińskim oraz Natalią Ziółkowską-Kurczuk. Jako operator filmowy realizował również zdjęcia do seriali telewizyjnych ("Trędowata", "Graczykowie", "Szpital na perypetiach", "Daleko od noszy").
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll