PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bolesław Kamykowski

Bolesław Kamykowski
URODZONY: 23 październik 1927, Lublin
ZMARŁ: 14 listopad 1993 w wieku 66 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (70)
1994
Śmierć jak kromka chleba
Scenografia
1988
Kolory kochania
Scenografia
1987
Tabu
Scenografia
1985
Wkrótce nadejdą bracia
Scenografia
1985
Diabeł (TV)
Scenografia
1985
Zaproszenie
Scenografia
1983
Na straży swej stać będę
Scenografia
1983
Ostrze na ostrze
Scenografia
1980
Sowizdrzał Świętokrzyski
Scenografia
1979
Zielone lata
Scenografia
1979
Porwanie Savoi
Scenografia
1979
Ojciec Królowej
Scenografia
1978
Biały mazur
Scenografia
1978
Umarli rzucają cień
Scenografia
1977
Rebus
Scenografia
1976
Czerwone ciernie
Scenografia
1976
Zielone - minione...
Scenografia
1976
Inna
Scenografia
1975
W te dni przedwiosenne
Scenografia
1975
W środku lata
Scenografia
1975
Znikąd donikąd
Scenografia
1974
Dwoje bliskich obcych ludzi
Scenografia
1974
Gąszcz
Scenografia
1974
Uszczelka
Scenografia
1974
Pełnia nad głowami
Scenografia
1974
Gra
Scenografia
1974
Broda
Scenografia
1974
Linia
Scenografia
1974
Zaczarowane podwórko
Scenografia
1973
Nocleg
Scenografia
1972
Podróż za jeden uśmiech
Scenografia
1972
Opis obyczajów
Scenografia
1971
Bolesław Śmiały
Scenografia
1971
Perła w koronie
Scenografia
1971
Kamizelka
Scenografia
1970
Twarz anioła
Scenografia
1970
Południk Zero
Scenografia
1969
W każdą pogodę
Scenografia
1969
Jak rozpętałem II wojnę światową
Scenografia
1969
Sól ziemi czarnej
Scenografia
1967
Julia, Anna, Genowefa
Scenografia
1967
Zbrodnia lorda Artura Savile'a
Scenografia
1967
Piękny był pogrzeb, ludzie płakali (TV)
Scenografia
1967
Przeraźliwe łoże
Scenografia
1967
Julia, Anna, Genowefa...
Scenografia
1967
Klub szachistów
Scenografia
1967
Przeraźliwe łoże
Kostiumy
1967
Klub szachistów
Kostiumy
1967
Zbrodnia Lorda Artura Savile'a
Kostiumy
1967
Zbrodnia lorda Artura Savile'a
Kostiumy
1966
Powrót na ziemię
Scenografia
1966
Bokser
Scenografia
1966
Pieczone gołąbki
Scenografia
1965
Przyjaciel
Scenografia
1965
Gorąca linia
Scenografia
1965
Święta wojna
Scenografia
1964
Koniec naszego świata
Scenografia
1964
Beata
Scenografia
1963
Mansarda
Scenografia
1963
Gdzie jest generał...
Scenografia
1962
Rodzina Milcarków
Scenografia
1962
Wielka, większa i największa
Scenografia
1961
Zuzanna i chłopcy
Scenografia
1961
Nóż w wodzie
Scenografia
1960
Historia współczesna
Scenografia
1960
Walet pikowy, czyli kobieta zmienną jest
Scenografia
1960
Walet pikowy, czyli kobieta zmienną jest
Kostiumy
1957
Kapelusz pana Anatola
Kostiumy
1956
Pożegnanie z diabłem
Kostiumy
1955
Warszawska syrena
Kostiumy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll