PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Zaorski

Andrzej Zaorski
URODZONY: 17 grudzień 1942, Piaski (koło Lublina)
Filmografia
 AKTOR (21)
1991
Panny i wdowy
kuzyn Henryk
1988
Piłkarski poker
prezes "Koksu"
1987
Śmierć Johna L.
Stefan Nowak
1986
Maskarada
szef kabaretu
1984
Baryton
brat Taviatiniego
1983
Wielki statysta
książę Józef Poniatowski
1979
Skradziona kolekcja
magister Głazik, zastępca dyrektora Instytutu
1978
Zaległy urlop
inżynier Fąfara ze zjednoczenia
1977
Wielka podróż Bolka i Lolka
sprawozdawca
1977
Coś za coś
Kochanek Anny
1971
Bolesław Śmiały
Grzegorz, rycerz ze świty królewskiej
1971
Gwiazda wytrwałości
porucznik Andrzej Zawada
1971
Uciec jak najbliżej
kolega z pracy
1970
Album polski
kolega Anny
1970
Raj na ziemi
Szarówka
1969
Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię
dziennikarz "Kuriera Polskiego" (głos)
1968
Ostatni po Bogu
Martula
1967
Stajnia na Salvatorze
"Rudy"
1966
Małżeństwo z rozsądku
plastyk, przyjaciel Andrzeja
1966
Marysia i Napoleon
Porajski
1964
Pięciu
Staszek
 INNE (2)
1977
Pan na czterech kółkach
Lektor
1971
Karlik Loska i inni
Lektor
 SCENARIUSZ (1)
1970
Na dobranoc
Scenariusz
 MUZYKA (1)
1983
Grunt żebyśmy zdrowi byli
Wokalista
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll