PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bogusław Rybczyński

Bogusław Rybczyński
URODZONY: 27 styczeń 1928, Kraków
ZMARŁ: 19 styczeń 2006 w wieku 77 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (47)
1988
Requiem dla parowozów
Reżyser
1987
Związani z krajem
Reżyser
1987
Droga mogiłami znaczona
Reżyser
1987
Znaki historii
Reżyser
1986
Opowiadamy się po stronie życia
Reżyser
1986
W naszych rękach
Reżyser
1985
Borkowie z Solca
Reżyser
1985
Elementarz i komputer
Reżyser
1983
Kaleki las
Reżyser
1982
Wyblakłe fotografie
Reżyser
1982
I wyrosło zboże
Reżyser
1982
Stawiam na Bronxa
Reżyser
1981
Mera automatyzuje
Reżyser
1981
Systemy komputerowe
Reżyser
1981
W Barlinku-zapis prawie optymistyczny
Reżyser
1980
Polam projekt
Reżyser
1979
Ułamki sekund
Reżyser
1977
Ziarno
Reżyser
1977
Rzecz o Stilonie
Reżyser
1975
Mostostal
Reżyser
1975
Nasz Wrocław
Reżyser
1974
Akademia MSW
Reżyser
1974
Akademia XXX-lecia MSW
Reżyser
1973
Krausowie i inni
Reżyser
1972
Jedna z 72 tysięcy
Reżyser
1970
Historia jednej ustawy
Reżyser
1970
Radiostacja KL. BU
Reżyser
1970
Technik im dienste des menschen
Reżyser
1969
Na styku czyli pieszy na jezdni
Reżyser
1968
Mistrz szuka następcy
Reżyser
1967
Chochołowskie pasje
Reżyser
1967
Noc śródmieścia
Reżyser
1966
Kandydatki
Reżyser
1964
Matura
Reżyser
1963
Twoje dziesięć palców
Reżyser
1963
Zapora
Reżyser
1963
Pierwsze pokolenie
Reżyser
1962
Trzecia młodość
Reżyser
1961
Ballady z podwórka
Reżyser
1961
Wyzwolenie Polski
Reżyser
1960
Powązki
Reżyser
1959
Jazz camping
Reżyser
1958
Pożary
Reżyser
1957
Hasło ratunek
Reżyser
1957
Tylko sen
Reżyser
1954
Cena wolności
Reżyser
1952
O amonicie i 14 harcerzach
Reżyser
 SCENARIUSZ (30)
1988
Requiem dla parowozów
Scenariusz
1987
Związani z krajem
Scenariusz
1987
Droga mogiłami znaczona
Scenariusz
1987
Znaki historii
Scenariusz
1986
Opowiadamy się po stronie życia
Scenariusz
1985
Borkowie z Solca
Scenariusz
1985
Elementarz i komputer
Scenariusz
1983
Kaleki las
Scenariusz
1982
Wyblakłe fotografie
Scenariusz
1982
I wyrosło zboże
Scenariusz
1982
Stawiam na Bronxa
Scenariusz
1981
W Barlinku-zapis prawie optymistyczny
Scenariusz
1979
Ułamki sekund
Scenariusz
1977
Ziarno
Scenariusz
1977
Rzecz o Stilonie
Scenariusz
1975
Nasz Wrocław
Scenariusz
1974
Akademia XXX-lecia MSW
Scenariusz
1973
Krausowie i inni
Scenariusz
1972
Jedna z 72 tysięcy
Scenariusz
1970
Historia jednej ustawy
Scenariusz
1969
Na styku czyli pieszy na jezdni
Scenariusz
1968
Mistrz szuka następcy
Scenariusz
1967
Chochołowskie pasje
Scenariusz
1964
Matura
Scenariusz
1963
Zapora
Scenariusz
1962
Trzecia młodość
Scenariusz
1961
Ballady z podwórka
Scenariusz
1959
Jazz camping
Scenariusz
1958
Pożary
Scenariusz
1952
O amonicie i 14 harcerzach
Scenariusz
 SCENOGRAFIA (1)
1970
Radiostacja KL. BU
Scenografia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll