PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Eugeniusz Priwieziencew

Eugeniusz Priwieziencew
URODZONY: 17 sierpień 1946, Gdańsk
ZMARŁ: 08 lipiec 2005 w wieku 58 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (38)
2005
Persona non grata
Ksiądz
2003
Nienasycenie
Nacjonalista
2002
Rób swoje, ryzyko jest twoje
"Kasiarz"
2002
Suplement
Bezdomny
2001
Czarna plaża
urzędnik, organizator kolejki przed konsulatem
2001
Quo vadis
Senator Afer
2000
Opowieści weekendowe-Skarby Ukryte
taksówkarz
2000
Żółty szalik
Alkoholik
1999
Gwiazdka w Złotopolicach
Antoni Pereszczako
1997
Ciemna strona Wenus
Pracownik prosektorium
1997
Brat naszego Boga
żebrak
1995
Nic śmiesznego
sąsiad Adama wiercący dziury w ścianach
1993
Do widzenia, Ameryko
schriftsteller
1993
Lista Schindlera
Kelner
1992
Żenia Priwiezieńcew czyli wywiad z samym sobą
(bohater filmu)
1992
Dotknięcie ręki
gość na przyjęciu
1991
Życie za życie. Maksymilian Kolbe
czeladnik stolarza Koniora
1988
Gdzieśkolwiek jest, jeśliś jest
pacjent w klinice psychiatrycznej w Kolonii
1988
Zabić księdza
Oficer SB
1986
Kurs na lewo
Mikołaj
1986
Piraci
Garbus
1984
Der Fall Bachmeier - Keine Zeit für Tränen
Herbert Schulz
1983
Sinobrody
1982
Imperatyw
szaleniec
1980
Ukryty w słońcu
Robert
1979
Drogi pośród nocy
uciekający chłop
1978
Wielki podryw
Sylwik (nowela 'Wielki podryw")
1978
Zapowiedź ciszy
Mężczyzna szukający drogi do hotelu (nowela "Zwiastowanie")
1978
Spirala
chory w klinice
1976
Brunet wieczorową porą
mleczarz
1976
Smuga cienia
marynarz Frenchy
1974
Karuzela
"Mały", kolega Francka w hucie
1972
Diabeł
Kompan
1972
Teraz i w każdą godzinę
kierowca sanitarki
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
1971
5 i 1/2 bladego Józka
"Dzięcioł", członek bandy; nie występuje w czołówce
1971
Złote koło (TV)
Andrzej Rokita
1968
Być może
 SCENARIUSZ (3)
1997
Prostytutki
Scenariusz
1980
Przed maturą
Scenariusz
1980
Przed maturą
Autor dialogów
 PION REŻYSERSKI (1)
1997
Prostytutki
Reżyser
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll