PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ryszard Barycz

Ryszard Barycz
URODZONY: 17 marzec 1924, Lwów
ZMARŁ: 28 lipiec 2010 w wieku 86 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (22)
2010
Joanna
Mecenas, sąsiad Joanny
2008
To nie tak jak myślisz, kotku
profesor Antoni Gaszyński
2005
Persona non grata
Referent na naradzie w ministerstwie
2004
Spojrzenia
1998
Złoto dezerterów
Ksiądz proboszcz od św. Krzyża
1989
Sceny nocne
hrabia
1989
Lawa
Mistrz Ceremonii w "Salonie Warszawskim"
1987
Zabij mnie, glino
sędzia
1984
Marynia
Kresowski
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
generał Michał Radziwiłł
1975
Moja wojna, moja miłość
ojciec Marka
1972
Dama pikowa (TV)
Rudicz, gracz w klubie oficerskim
1972
Kwiat paproci
gość zjazdu
1967
Zmartwychwstanie Offlanda (TV)
Frazer, przyjaciel Offlanda
1967
Szach i mat (TV)
kelner
1966
Przedświąteczny wieczór
1965
Sam pośród miasta
Bronek
1964
Pierwszy dzień wolności
Michał
1960
Szatan z siódmej klasy
oficer napoleoński
1958
Noc poślubna
oficer polski
1957
Zemsta
Wacław, syn Rejenta
1957
Deszczowy lipiec
Andrzej
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll