PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Tony Scott
URODZONY: 21 czerwiec 1944
ZMARŁ: 20 sierpień 2012 w wieku 68 lat, Los Angeles
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (10)
2010
Niepowstrzymany
Reżyser
2009
Metro strachu
Reżyser
2006
Déja Vu
Reżyser
2004
Człowiek w ogniu
Reżyser
2001
Zawód: Szpieg
Reżyser
1995
Karmazynowy przypływ
Reżyser
1990
Szybki jak błyskawica
Reżyser
1987
Gliniarz z Beverly Hills II
Reżyser
1986
Top Gun
Reżyser
1983
Zagadka nieśmiertelności
Reżyser
 PRODUKCJA (9)
2013
Zrodzony w ogniu
Producent
2013
Grupa Wschód
Producent
2012
Przetrwanie
Producent
2012
Prometeusz
Producent
2010
Niepowstrzymany
Producent
2010
Drużyna A
Producent
2009
Metro strachu
Producent
2009
Cracks
Producent wykonawczy
2004
Człowiek w ogniu
Producent
 AKTOR (2)
1975
Oczywiste
1956
Chłopiec na rowerze
Chłopiec na rowerze
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll