PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maciej Sieński

Maciej Sieński
URODZONY: 28 październik 1915, Warszawa
ZMARŁ: 09 marzec 1999 w wieku 83 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (41)
1993
Sztuka królewska czyli rzecz o wolnomularzach
Reżyser
1991
Zbrodnia katyńska
Reżyser
1991
Rydz Śmigły. Rys do portretu ostatniego
Reżyser
1991
Rydz-Śmigły. Szkic do portretu ostatniego
Reżyser
1989
Dno piekła
Reżyser
1987
Po obu stronach muru
Reżyser
1985
Czas krwi i chwały
Reżyser
1985
Bitwa Racławicka
Reżyser
1985
Krok od przepaści
Reżyser
1982
Tadeusz Kutrzeba
Reżyser
1981
Portret marynarza
Reżyser
1981
Portrerty marynarza
Reżyser
1980
Z dala od kraju
Reżyser
1979
Żołnierskie wspomnienia
Reżyser
1978
Płowce
Reżyser
1978
Płowce - 1331 rok
Reżyser
1977
Bezpieczeństwo pracy na statku
Reżyser
1977
Hałas
Reżyser
1976
Paryskie wędrówki
Reżyser
1975
Paryż
Reżyser
1975
Pasje
Reżyser
1975
Piotrowski i inni
Reżyser
1975
Polska szkoła na Batignolles
Reżyser
1973
Front wyzwolenia
Reżyser
1972
Pro memoria
Reżyser
1970
Okręt wojenny
Reżyser
1970
Spojrzenie na wrzesień
Reżyser
1968
Transport lotniczy
Reżyser
1966
Dalej, szybciej, celniej
Reżyser
1961
Człowiek przeciw sobie
Reżyser
1960
Będę matką
Reżyser
1960
Dziwoląg
Reżyser
1960
Odczyn wiązania dopełniacza
Reżyser
1959
Świadkowie epoki lodowej
Reżyser
1957
Lejek
Reżyser
1955
Chińskie rzemiosło artystyczne
Reżyser
1955
Na chińskiej estradzie
Reżyser
1954
Świetlica znalazła piosenkę
Reżyser
1953
Wiek oświecenia
Reżyser
1952
Odma zewnątrzopłucna
Reżyser
1952
Ziemia nasza planeta
Reżyser
 SCENARIUSZ (38)
1993
Sztuka królewska czyli rzecz o wolnomularzach
Scenariusz
1991
Zbrodnia katyńska
Scenariusz
1991
Rydz Śmigły. Rys do portretu ostatniego
Scenariusz
1991
Rydz-Śmigły. Szkic do portretu ostatniego
Scenariusz
1989
Dno piekła
Scenariusz
1987
Po obu stronach muru
Scenariusz
1985
Czas krwi i chwały
Scenariusz
1985
Kościuszkowskie tradycje
Scenariusz
1985
Bitwa Racławicka
Scenariusz
1985
Krok od przepaści
Scenariusz
1982
Tadeusz Kutrzeba
Scenariusz
1981
Portret marynarza
Scenariusz
1981
Portrerty marynarza
Scenariusz
1980
Z dala od kraju
Scenariusz
1979
Żołnierskie wspomnienia
Scenariusz
1978
Płowce
Scenariusz
1978
Płowce - 1331 rok
Scenariusz
1977
Bezpieczeństwo pracy na statku
Scenariusz
1977
Hałas
Scenariusz
1976
Paryskie wędrówki
Scenariusz
1975
Paryż
Scenariusz
1975
Pasje
Scenariusz
1975
Piotrowski i inni
Scenariusz
1975
Polska szkoła na Batignolles
Scenariusz
1973
Front wyzwolenia
Scenariusz
1972
Pro memoria
Scenariusz
1970
Okręt wojenny
Scenariusz
1970
Spojrzenie na wrzesień
Scenariusz
1966
Dalej, szybciej, celniej
Scenariusz
1961
Człowiek przeciw sobie
Scenariusz
1960
Będę matką
Scenariusz
1960
Dziwoląg
Scenariusz
1960
Odczyn wiązania dopełniacza
Scenariusz
1959
Świadkowie epoki lodowej
Scenariusz
1957
Lejek
Scenariusz
1955
Chińskie rzemiosło artystyczne
Scenariusz
1955
Na chińskiej estradzie
Scenariusz
1954
Świetlica znalazła piosenkę
Scenariusz
 ANIMACJA (1)
1950
Przetwórstwo ziemniaczane
Rysunki
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll