PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zbigniew Czernelecki

Zbigniew Czernelecki
URODZONY: 07 styczeń 1920, Bielsko-Biała
ZMARŁ: 10 grudzień 1994 w wieku 74 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 MUZYKA (17)
1972
Na przykład Kowalski
Muzyka
1962
Pająk i myszka
Muzyka
1962
Dwaj rywale
Muzyka
1962
Mileniowa przygoda
Muzyka
1962
Przyjaźń ponad skarby
Muzyka
1962
Przygoda kota Juli
Muzyka
1961
A krawcy niech będą krawcami
Muzyka
1961
Koncert
Muzyka
1961
Dziwna przygoda jamniczka
Muzyka
1960
Piotruś i zwierciadło
Muzyka
1960
Piracki skarb
Muzyka
1960
Awantura
Muzyka
1959
Pan Maluśkiewicz i wieloryb
Muzyka
1959
Dzieje bezdomnej piłeczki
Muzyka
1959
Tajemnica żółtego naleśnika
Muzyka
1958
Jak to ze lnem było
Muzyka
1958
O małym lwiątku
Muzyka
 PION REŻYSERSKI (8)
1981
Sprzątanie u Borsuka
Reżyser
1979
Ballada o Królu Gburze
Reżyser
1979
Kwiecień-plecień
Reżyser
1972
Na przykład Kowalski
Reżyser
1962
Dwaj rywale
Reżyser
1962
Mileniowa przygoda
Reżyser
1961
A krawcy niech będą krawcami
Reżyser
1961
Koncert
Reżyser
 SCENARIUSZ (4)
1972
Na przykład Kowalski
Scenariusz
1962
Mileniowa przygoda
Scenariusz
1961
Koncert
Scenariusz
1954
W krainie króla suma
Scenariusz
 PRODUKCJA (2)
1956
Pan Rzepka i jego cień
Kierownik produkcji
1956
Zryw na spływ
Kierownik produkcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll