PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Robert Wiśniewski

Robert Wiśniewski
URODZONY: 09 kwiecień 1939, Warszawa
ZMARŁ: 23 wrzesień 2019 w wieku 80 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (100)
2006
Podwodny dywizjon
Dźwięk
2004
Krzysztof Komeda - Zaduszki jazzowe
Dźwięk
2001
Nasza Cerkiew
Dźwięk
2001
Być sobą
Dźwięk
2000
Droga
Dźwięk
2000
Avalon
Dźwięk
1999
Fuks
Dźwięk
1998
Wilki
Dźwięk
1998
Kryptonim Pożoga
Dźwięk
1998
Kryptonim "Pożoga"
Dźwięk
1998
Kryptonim "Pożoga"
Dźwięk
1997
Polterabend - zwyczaj obchodzony na Śląsku Opolskim
Dźwięk
1997
Soli Deo
Dźwięk
1997
Czas zdrady (TV)
Dźwięk
1997
Pułapka
Dźwięk
1997
"Był raz dobry świat". Film o Janie Krzysztofie Kelusie
Dźwięk
1996
Za nami sto lat...
Dźwięk
1995
Gorzkie zwycięstwo
Dźwięk
1995
Życiorys z celi śmierci
Dźwięk
1995
Potęga smaku
Dźwięk
1995
Gorlice
Dźwięk
1995
Nasz brat Bela Varga
Dźwięk
1995
Dzieci Soboru
Dźwięk
1995
Być równy innym. Wincenty Witos
Dźwięk
1994
Warszawa czasów Jana III
Dźwięk
1994
Sztuka Warszawy czasów Wazów
Dźwięk
1994
Być w cieniu
Dźwięk
1994
Diabelska edukacja (TV)
Dźwięk
1994
Sztuka Warszawy czasów saskich
Dźwięk
1994
Beskid II
Dźwięk
1994
Psy 2. Ostatnia krew
Dźwięk
1994
Szwadron śmierci
Dźwięk
1994
Grupy szturmowe. Szare Szeregi
Dźwięk
1994
17 września 1939 roku
Dźwięk
1993
Żołnierze bez imperium
Dźwięk
1992
A jednak Polska. 1918-1921
Dźwięk
1992
Życiorys do protokołu. Rzecz o generale Leopoldzie Okulickim
Dźwięk
1992
Życiorys do protokółu
Dźwięk
1992
Życiorys do protokołu. Rzecz o generale Leopoldzie Okulickim
Dźwięk
1990
W osaczeniu. Stanisław Mikołajczyk
Dźwięk
1989
Niech tam zostanie!
Dźwięk
1989
Za Niemca idzie?
Dźwięk
1989
Szesnastu
Dźwięk
1989
Kto ty jesteś...
Dźwięk
1988
Wymarsz
Dźwięk
1988
Pipiwuj
Dźwięk
1988
Warszawie
Dźwięk
1988
Kryształowe dziewczyny
Dźwięk
1988
Kryszałowe dziewczyny
Dźwięk
1988
Pogoda z kosmosu
Dźwięk
1988
Idziemy budzić słońce
Dźwięk
1988
Słyszymy śpiew słońca
Operator dźwięku
1988
Ateńskie rozmowy
Operator dźwięku
1987
Z papierosem czy bez?
Dźwięk
1987
Od brzegu do brzegu
Dźwięk
1987
Wybiórka
Dźwięk
1987
Generał Stanisław Sosabowski
Dźwięk
1987
Sposób życia
Dźwięk
1987
Gdy utraciliśmy dom
Dźwięk
1987
Ekologiczny dramat
Dźwięk
1987
Z papierosem czy bez ?
Operator dźwięku
1986
Nie znajduję nikogo...
Dźwięk
1986
Przed potopem
Dźwięk
1986
Być kobietą w Birkenau
Dźwięk
1986
Centralna Agencja Wywiadowcza "CIA"
Dźwięk
1986
Bojowe szkoły
Dźwięk
1986
Smakowanie miodu
Dźwięk
1986
Trio
Dźwięk
1986
Ośrodek kultury leśnej w Gołuchowie
Operator dźwięku
1986
A las czeka
Operator dźwięku
1986
O polski lesie...
Operator dźwięku
1985
Najpierw giną drzewa
Dźwięk
1985
Wierni ułańskiej tradycji
Dźwięk
1985
Palawer
Dźwięk
1985
Aby zawsze nam szumiały...
Dźwięk
1985
Najpierw giną drzewa
Operator dźwięku
1984
Kostia
Dźwięk
1984
Walcownia metali "Warszawa"
Dźwięk
1984
Leśna toccata
Operator dźwięku
1984
Walcownia metali "Warszawa"
Operator dźwięku
1983
Łęczyckie bajanie o Borucie - panie
Dźwięk
1982
Victoria
Dźwięk
1982
Ten, który przyszedł
Dźwięk
1982
Choinka strachu
Dźwięk
1982
Zawiszacy
Operator dźwięku
1981
Polska - kraj kongresów
Dźwięk
1981
Polska-kraj kongresów
Dźwięk
1981
Bogusławice
Dźwięk
1981
Piknik
Dźwięk
1981
Łańcut
Dźwięk
1979
Janek
Dźwięk
1979
W moim obiektywie
Opracowanie dźwięku
1977
Przerwana pieśń...
Dźwięk
1977
Za drutami
Dźwięk
1976
Na Bliskim Wschodzie
Operator dźwięku
1971
Przed rajdem
Dźwięk
1970
Szef
Dźwięk
1970
Republika
Dźwięk
1970
Pamiętamy Lenina
Dźwięk
1970
Żołnierze
Dźwięk
 PION REŻYSERSKI (3)
1989
1000 lat jazdy polskiej
Współpraca
1989
Korea na północ od 38 równoleżnika
Współpraca
1977
Trzej bracia N.
Współpraca
 MUZYKA (1)
1989
Cichociemni
Muzyka
 PRODUKCJA (1)
1988
Warszawie
Kierownik produkcji
Opis
Odpowiadał za dźwięk do kilkudziesięciu polskich filmów dokumentalnych i fabularnych. Są wśród nich m.in. takie dzieła jak"Psy 2. Ostatnia krew" oraz "Fuks".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll