PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bruno Ganz

Bruno Ganz
URODZONY: 22 marzec 1941, Zurych
Filmografia
 AKTOR (29)
2018
Trafikant
Prof. Sigmund Freud
2018
Dom, który zbudował Jack
Verge
2014
Obywatel roku
Papa
2013
Adwokat
Sprzedawca diamentów
2013
Michael Kohlhaas
Gubernator
2012
Panie, panowie - ostatnie cięcie
2011
Tożsamość
Ernst Jürgen
2008
Lektor
Rohl
2008
Baader-Meinhof
Horst Herold
2007
Młodość stulatka
Profesor Stanciulescu
2005
Jan Paweł II: Nie lękajcie się
Kardynał Wyszyński
2004
Upadek
Adolf Hitler
1998
Wieczność i jeden dzień
Alexandre
1995
Lumière i spółka
Damiel
1993
Tak daleko, tak blisko
Damiel
1992
W rodzinnym kręgu
J.P.
1991
Erfolg
Jacques Tüverlin
1991
La domenica specialmente
Vittorio
1991
Dzieci natury
Anioł
1989
Bankomatt
Bruno
1987
Niebo nad Berlinem
Damiel
1982
Wojna i pokój
1981
Fałszerstwo
Georg Laschen
1980
Prowincjuszka
Remy
1979
Nosferatu wampir
Jonathan Harker
1978
Nóż w głowie
Berthold Hoffmann
1978
Chłopcy z Brazylii
Doktor Bruckner
1977
Amerykański przyjaciel
Jonathan Zimmermann
1967
Ręce do góry
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll