PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Robert Gliński
URODZONY: 17 kwiecień 1952, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (33)
2017
Czuwaj
Scenariusz
2015
Kroki
Opieka artystyczna
2015
Dzień babci
Opieka artystyczna
2012
Ślady
Scenariusz
2012
Ślady
Scenariusz
2012
Kojot
Opieka artystyczna
2012
Kojot
Opieka pedagogiczna
2009
Świnki
Scenariusz
2007
Falstart
Opieka pedagogiczna
2007
Wszystko
Opieka pedagogiczna
2007
Teczka
Opieka pedagogiczna
2006
Miasto ucieczki
Opieka pedagogiczna
2005
Solidarność, solidarność...
Scenariusz
2005
Historie fryzjerskie
Opieka pedagogiczna
2004
Pisklak
Scenariusz
2004
Ćma
Opieka pedagogiczna
2004
Przytul mnie
Opieka pedagogiczna
2003
Parking strzeżony
Opieka pedagogiczna
2003
Cyrano
Opieka pedagogiczna
2003
Impas
Opieka pedagogiczna
2003
Ocalony
Opieka pedagogiczna
2003
Słodko-kwaśny
Opieka pedagogiczna
2003
Śmierć drzewa
Opieka pedagogiczna
2003
Bornholm
Opieka pedagogiczna
2003
Zawodowcy
Opieka pedagogiczna
2000
Cześć, Tereska
Scenariusz
1996
Matka swojej matki
Scenariusz
1990
Superwizja
Scenariusz
1987
Więzień nr 94287
Scenariusz
1987
NR 181970
Scenariusz
1987
Ja - Żyd
Scenariusz
1985
Rośliny trujące (TV)
Scenariusz
1983
Niedzielne igraszki
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (25)
2017
Czuwaj
Reżyser
2014
Kamienie na szaniec
Reżyser
2012
Ślady
Reżyser
2012
Ślady
Reżyser
2009
Świnki
Reżyser
2007
Homo.pl
Reżyser
2007
Benek
Reżyser
2005
Solidarność, solidarność...
Reżyser
2005
Wróżby kumaka
Reżyser
2004
Długi weekend
Reżyser
2004
Pisklak
Reżyser
2000
Cześć, Tereska
Reżyser
1997
Kochaj i rób co chcesz
Reżyser
1996
Matka swojej matki
Reżyser
1992
Wszystko, co najważniejsze...
Reżyser
1990
Superwizja
Reżyser
1988
Łabędzi śpiew
Reżyser
1987
NR 181970
Reżyser
1987
Ja - Żyd
Reżyser
1987
Więzień nr 94287
Reżyser
1985
Rośliny trujące (TV)
Reżyser
1983
Niedzielne igraszki
Reżyser
1979
To także Berlin West
Reżyser
1979
Mysz
Współpraca
1977
Gorączka mleka
Współpraca
 PRODUKCJA (6)
2013
Nasza szkoła
Producent
2012
Ponowne narodziny
Producent
2012
Ślady
Producent
2010
Babcia Tusia
Producent
2009
Serca dwa
Producent wykonawczy
2007
Wszystko
Producent wykonawczy
 AKTOR (2)
2005
Wróżby kumaka
mężczyzna wychodzący z sex shopu; nie występuje w napisach
2002
Superprodukcja
on sam
Opis
Absolwent wydziału architektury Politechniki Warszawskiej (1975). W latach 1989-91 członek Komitetu Kinematografii. Od roku 2002 wykładowca na Wydziale Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi, w latach 2008-2012 rektor uczelni. W latach 2011-2014 dyrektor Teatru Powszechnego w Warszawie. Zdobywca nagrody za najlepszy debiut na Koszalińskim Festiwalu Debiutów Filmowych "Młodzi i Film" za "Niedzielne igraszki" (1987). Laureat Złotych Lwów na Festiwalu Filmowym w Gdyni za film "Wszystko, co najważniejsze" (1992) oraz "Cześć, Tereska" (2001). Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll