PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maria Ciesielska

Maria Ciesielska
URODZONA: 15 sierpień 1934, Inowrocław
Filmografia
 AKTORKA (18)
1973
Nicponie
mama Joli i Romka
1971
Bolesław Śmiały
dziewczyna
1967
Zbrodnia lorda Artura Savile'a
Sybilla, narzeczona Saville'a
1967
Klub szachistów
Iza Radkówna
1967
Przeraźliwe łoże
Jane, właścicielka kasyna
1967
Zbrodnia Lorda Artura Savile'a
Sybilla, narzeczona Saville'a
1965
Miejsce dla jednego
Witkowska
1964
Nieznany
Ludka
1963
Weekendy
urzędniczka (II)
1963
Między brzegami
Maria
1961
Kropla krwi
wychowawczyni Urszula
1961
Kwiecień
kapral Ruszkowska
1960
Powrót
Magda
1959
Zezowate szczęście
Basia
1958
Dezerter
Elżbieta
1956
Zimowy zmierzch
Zosia, żona Józka
1950
Kopciuszek
Kopciuszek - polski dubbing
1941
Dumbo
Pani Jumbo, polski dubbing (głos)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll