PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wirgiliusz Gryń

Wirgiliusz Gryń
URODZONY: 09 czerwiec 1928, Dąbrowa Górnicza
Filmografia
 AKTOR (48)
1986
Czas nadziei
oficer MO
1986
Kolega Pana Boga
1985
Diabelskie szczęście
sąsiad
1984
Ultimatum
sekretarz ambasady
1983
Pastorale Heroica
Józef Łopuch
1982
Pajęczyna
gospodarz
1982
Na tropach Bartka
Wojko
1982
Wyłap
prywaciarz, sąsiad Rysia
1981
Klejnot Wolnego Sumienia
1981
"Anna" i wampir
kapitan Andrzej Jaksa, szef grupy dochodzeniowej
1981
Kłamczucha
1981
Limuzyna Daimler-Benz
nauczyciel gimnastyki
1981
Bołdyn
Bołdyn
1980
Wizja lokalna 1901
Smólkowski, ojciec Kacpra
1979
Biała gorączka
górnik Roman Samodur
1979
Zerwane cumy
Ignac
1979
Klucznik
klucznik
1978
Bestia
Lipowski, ojciec Anny
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
1978
Wszyscy i nikt
K'sobie
1978
Azyl
komendant posterunku w Momajnach
1978
Koty to dranie
kanalarz
1977
Szarada
oficer śledczy
1977
Niedziela pewnego małżeństwa w mieście przemysłowym średniej wielkości
inżynier Wesołowski, kolega Milewskiego
1976
Przepłyniesz rzekę
kierownik budowy
1976
Krótkie życie
Wilk
1976
Hasło
wozak Michał Kopera
1976
Ptaki ptakom
Kopocz
1976
Ptaki, ptakom...
Kopocz
1975
Zawodowcy (TV)
Malinowski
1975
Grzech Antoniego Grudy
milicjant
1975
Skazany
prezes klubu sportowego "Korona"
1974
Potop
Zbyszko
1974
Katastrofa
Nowoczek
1974
Wiosna panie sierżancie
Kazakow, rosyjski żołnierz
1973
Zasieki
Serafin
1973
Bułeczka
Sitek
1973
Myśliwy
Kuba Pudras
1973
Nagrody i odznaczenia
sierżant z oddziału "Szpaka"
1972
Wesele
Upiór
1971
Nos (TV)
rewirowy
1970
Południk Zero
Witek
1969
Jak rozpętałem II wojnę światową
Józef Kryska
1969
Księżyc (TV)
1967
Julia, Anna, Genowefa
Władek
1967
Julia, Anna, Genowefa...
Władek Szymgała
1967
Żywot Mateusza
Jan
1964
Beata
latarnik
 INNE (1)
1988
Chłopski los - tryptyk filmowy
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll