PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Jurczak

Andrzej Jurczak
URODZONY: 29 czerwiec 1941, Warszawa
ZMARŁ: 20 grudzień 2005 w wieku 64 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (19)
2004
Płać
1992
Psy
1990
Pogrzeb kartofla
Mierzwa
1976
Zielone - minione...
1975
Zawodowcy (TV)
kierowca Władzio
1973
Profesor na drodze
Adamski, uczeń w Technikum dla Pracujących
1973
Ciemna rzeka
Benek
1973
Listy naszych czytelników
kierownik domu dziecka
1973
Śledztwo
sierżant Williams
1972
Skarb trzech łotrów
cinkciarz Marek Majda
1971
Obcy w lesie (TV)
mężczyzna w autobusie
1970
Raj na ziemi
Korpyś
1969
Dzień oczyszczenia
członek oddziału majora "Dziadka"
1968
Ortalionowy dziadek
wywiadowca MO; nie występuje w napisach
1968
Uśmiech
1965
Lenin w Polsce
legionista w parowozowni
1964
Pięciu
jego syn
1964
Zakochani są między nami
fotograf Tadek
1958
Pierwszy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll