PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Grolicki

Stanisław Grolicki
URODZONY: 02 luty 1892, Kraków
ZMARŁ: 01 luty 1947 w wieku 54 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (8)
1939
Włóczęgi
dziadek Gałecki
1939
U kresu drogi
mnich
1939
Przez łzy do szczęścia
profesor Dobrzyński
1939
Biały murzyn
profesor Sawicki
1938
Za zasłoną
lekarz
1937
Halka
Damazy
1937
Znachor
młynarz Prokop
1933
Prokurator Alicja Horn
lokaj Brunickiego
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll